Acasa Alimentație Ce iaurt îi ofer copilului meu?

Ce iaurt îi ofer copilului meu?

5 min read
0
0
485

Iaurtul vine cu o serie de elemente nutritive esențiale sănătății copilului. Pe lângă faptul că este o excelentă sursă de calciu, iaurtul conține o mulțime de vitamine și minerale (fosfor, vitaminele A, B12 și B2) care participă la creșterea, formarea globulelor roșii și la buna funcționare a sistemului nervos al copilului. Însă, datorită marii varietăți de iaurturi existente pe piață este adesea mai greu să facem cea mai bună alegere din punct de vedere nutrițional.

Iaurt aromatizat. Pentru a controla cantitatea de zahăr adăugată, putem aromatiza noi un iaurt natural adăugând de exemplu sirop de arțar, piure de fructe sau, după un an, miere. Dacă optezi pentru iaurt aromatizat din comerț, amestecă-l cu puțin iaurt natural pentru a mai reduce din cantitatea de zahăr.

Iaurt special conceput pentru bebeluși.  Acest tip de iaurt este bogat în materii grase, îmbogățit cu vitamina D și probiotice însă slab în zaharuri adăugate. Singurul său dezavantaj este prețul mult mai ridicat față de un iaurt obișnuit.

Iaurt îmbogățit cu Omega 3.  deoarece cele mai bune surse de Omega 3 sunt peștii grași, ideal ar fi să alegem pentru copil un iaurt îmbogățit cu Omega 3 de origine marină. Acești Omega 3 vin cu o mulțime de beneficii pentru sănătatea cardiovasculară și sunt ideali pentru dezvoltarea creierului.

Iaurt cu probiotice. Consumat zi de zi, acest tip de iaurt este ideal pentru sănătatea intestinală. Suplimentele pe bază de probiotice sunt ideale pentru a preveni sau pentru a trata o diaree cauzată de un virus sau de administrarea de antibiotice.

Iaurt de băut. Deoarece iaurturile de băut sunt destul de dulci acestea trebuie oferite copilului doar ocazional. Acestea se pot înlocui cu o băutură preparată în casă, un milk-shake de exemplu format din lapte, banane sau alte fructe.

Iaurt grecesc. Pe lângă faptul că este o sursă bună de calciu, iaurtul grecesc este și o sursă excelentă de proteine.

Iaurturi de evitat

Iaurt fără grăsimi 0%. Copiii au nevoie de multă energie (calorii) pentru a crește și pentru a se dezvolta armonios. De aceea, trebuie să alegem un iaurt care conține cel puțin 2% grăsime. Iaurtul natural cu 10% grăsime este o altă variantă potrivită.

Iaurtul cu fructe. Iaurtul cu fructe din comerț nu este nici pe departe atât de sănătos cum se spune. Conține o mulțime de coloranți alimentari, îndulcitori, zahăr și o mulțime de conservanți de aceea ar trebui evitat, pe cât posibil. Se poate introduce în iaurtul natural bucăți de fructe și oferite mai apoi copilului.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…