Acasa Alimentație Ne ducem sau nu copiii la McDonalds?

Ne ducem sau nu copiii la McDonalds?

5 min read
0
0
362

Copiii ne cer de multe ori sa ii ducem la MacDonalds sau la KFC. Este vreo problemă dacă cedăm din când în când? Cât de des este bine să îi ducem? Ce meniu ar trebui să alegem?

Ca părinți avem de-a face cu numeroase dileme de-a lungul vremii, avem de luat uneori o serie de decizii importante – alăptăm sau nu, dormim cu copilul sau nu împreună, diversificare clasică sau autodiversificare (BLW)? Printre numeroasele dileme cu care se confruntă părinții din ziua de azi este următoarea: ne ducem sau nu copiii la MacDonalds sau KFC? Cât de des este bine să facem acest lucru? Este greu să scăpăm, la școală copiii consumă astfel de alimente, la televizor se face publicitate acestor locații… dacă acest tip de meniu rămâne ocazional atunci nu ar trebui să ne culpabilizăm.

Nutriționiștii ne recomandă să încercăm să ducem copiii la MacDonalds maxim o dată pe lună, nu mai des.

Ce pune probleme nutriționale la MacDonalds:

  • nivelul ridicat de grăsimi saturate din carne sau din brânză ;
  • conținutul ridicat de sare ;
  • conținutul ridicat de zahăr în special din băuturi sau sosuri ;
  • aditivii adăugați în timpul procesului de transformare ;

Ce combinații ar trebui să alegem pentru un meniu?

Un meniu Happy Meal destinat copiilor este compus dintr-un fel principal (există cinci variante posibile), din cartofi prăjiți, de o băutură și un desert. Prezența lui EggMcMuffins este o noutate pentru această companie, avâd drept scop principal oferirea unei alternative celor care vor să reducă consumul de carne. Proteinele regăsite în acest preparat sunt de o mai bună calitate decât cele care provin din carnea de vită spre exemplu.

In ceea ce privește băutura aleasă, alegerea este evidentă. Apa este bineînțeles cea mai recomandată și cea mai sănătoasă alegere care ar trebui să însoțească meniul unui copil. Sucurile de fructe sunt de evitat deoarece conțin o cantitate enormă de zahăr și sunt clasate în categoria de băuturi dulci. Sucurile acidulate sunt și ele de evitat.

In ceea ce privește desertul există alternative până și la MacDonalds –fructele. Poate este o alternativă de a-i face să le accepte mai ușor, se știe că nu toți copiii acceptă cu ușurință fructele.

Oricare ar fi alegerea în ceea ce privește meniul la MacDonalds trebuie să știi că alimentația copilului tău este deosebit de importantă, nu ar trebui să îl lași să facă excese.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…