Acasa Educație Ce e de făcut atunci când copilul are un prieten imaginar?

Ce e de făcut atunci când copilul are un prieten imaginar?

5 min read
0
0
353

Foarte mulți copii au prieteni imaginari. Sunt personaje care le stimulează creativitatea și care îi ajută să își exprime emoțiile. Și totuși, acest lucru poate sa fie o sursă de preocupare pentru unii părinți. În acest articol îți vom explica ce e de făcut atunci când copilul tău are un prieten imaginar.

De ce își creează copilul un prieten imaginar?

Aceste ființe create sub tot felul de forme și care au o mulțime de nume, inventate de spiritul creativ al copiilor, pot să apară încă de la vârsta de 2 ani. Atunci când copilul începe să înțeleagă mai bine limbajul și lumea care îl înconjoară. Existența lor se datorează mai multor factori care în general, dispar la fel de repede cum au apărut.

Dar este surprinzător pentru părinți să își vadă copii vorbind sau jucându-se singuri. Atunci când sunt întrebați cu cine vorbesc sau se joacă, aceștia răspund foarte calm și foarte senin- cu un nou prieten. Poate părea o sursă de îngrijorare, dar prietenii imaginari fac parte din dezvoltarea emoțională a unui copil. Ajută un copil să își exprime mai ușor emoțiile și ameliorează capacitatea de comunicare.

Ce e de făcut atunci când un copil își face un prieten imaginar?

Rămâneți cât mai naturali cu putință. Nu încercați să negați sau să ignorați prezența unui prieten imaginar. Încearcă deci să accepți acest lucru cât mai natural posibil, fără să interzici sau fără să aprobi acest lucru. Pentru un copil, acest prieten face parte din viața lui.

Un prieten imaginar nu trebuie să fie nici o scuză, nici o justificare. Nu permite ca un copil să se folosească de prietenul său imaginar atunci când face o boacănă sau când nu respectă o regulă. Trebuie să înveți să își asume responsabilitățile și să fie disciplinat, independent de acest personaj.

Favorizează întâlniri cu prieteni reali. Chiar dacă trebuie să fii tolerantă cu prezența acestui prieten imaginar și trebuie să îl respecți, trebuie să încerci să faci în așa fel încât copilul tău să stea cât mai mult în prezența unor copii reali. Vei stimula astfel capacitățile sale psihosociale. Poate că acest lucru va marca începutul dispariției unui prieten imaginar.

Când ar trebui să te îngrijorezi?

  • atunci când se izolează și preferă să stea mai degrabă cu prietenul său imaginar.
  • atunci când este agitat, confuz mintal, sau când este iritat dacă apare acest personaj.
  • este jenat sau îi este teamă de personalitatea acestui personaj.
Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…