Acasa Mămici Anca 9 reguli de care să ții cont pentru a crește copii puternici

9 reguli de care să ții cont pentru a crește copii puternici

5 min read
0
0
673

Să educi niște copii puternici poate să fie o sarcină dificilă pentru anumiți părinți, deoarece nu există un ghid sau un manual pentru a face asta. Pentru ca un copil să crească cât mai fericit si cât mai puternic, trebuie să îl înveți niște reguli pentru a ști cum să reacționeze în anumite situații ale vieții.

Trebuie să învețe că există unele limite. Explică unui copil că în viață există unele limite si că acțiunile sale au consecințe. Trebuie să știe de asemenea care este comportamentul acceptat si trebuie corectat care nu este cel potrivit.

Stimulează bunile atitudini pentru a crește cei mai puternici copii. Atunci când un copil reușește să rezolve o problemă fără ajutorul tău, arată-i afecțiunea ta prin intermediul unui gest tandru sau de afecțiune.

Arată-te drept exemplu. Copiii imită cel mai adesea comportamentul părinților lor. Fie el bun, fie el rău. Din acest motiv, este important din când în când să le reamintești că este bine să aibă cele mai bune obiceiuri.

Lasă-i să își asume riscuri. Unii părinți sunt supra protectori și îi protejează chiar și în situațiile în care nu este cazul. Drept consecință, un copil supra protejat se va plânge mereu si va căuta mereu reconfortul.

Dar un copil trebuie lăsat să reacționeze în cea mai bună manieră în fața situațiilor cu care se confruntă în viața de zi cu zi. În acest fel, un copil se educă să devină mai puternic.

Comunică foarte mult cu copilul tău. Printr-un cuvânt, un simplu gest putem exprima ceea ce simțim mereu pentru copiii noștri. Din acest motiv, ar trebui să ne facem mereu timp să comunicăm cu ei.

Iar un copil ar trebui să fie încurajat să explice cum se simte sau ceea ce simte în Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…