Acasa Mămici Anca Activități extrașcolare – care este cea mai potrivită pentru copilul tău?

Activități extrașcolare – care este cea mai potrivită pentru copilul tău?

5 min read
0
0
1,093

Copilul tău este puțin mai timid, neîndemânatic, nerăbdător, energic…în funcție de profilul său, ce activitate extrașcolară i s-ar potrivi cel mai bine, pentru echilibrul său personal și pentru a se dezvolta armonios? Citiți sfaturile de mai jos.

Copilul meu se concentrează mai greu. Ce activitate să aleg? Olăritul sau desenatul. Aceste activități îi vor permite să se exprime într-un mod creativ, să exprime o parte din universul său, axand-o pe o producție concretă. Sunt activitățile ideale pentru copiii cărora nu le place prea mult mișcarea deoarece aceste activități se practică în liniște și calm. Astfel, copilul va reuși să se concentreze, să își fixeze atenția deoarece lucrul manual necesită o anumită precizie pentru a ajunge la rezultatul scontat.

Fotbalul. Acest sport colectiv îl poate ajuta să nu mai fie atât de aiurit, să fie mai atent, să se concentreze. Va înțelege că ceilalți au nevoie și de el pentru ca echipa să câștige.

Copilul meu este puțin neîndemânatic. Ce activitate să aleg? Înotul. În apă, copilul va regăsi armonia cu propriul său corp, se va simți în largul său cu senzația de a-și coordona mișcările.

Școala circului. Oricare ar fi aptitudinile sale, fiecare are propria sa șansă în cadrul acestei activități deoarece posibilitățile sunt deosebit de vaste. Copilul va lua cunoștință de corpul său și de posibilitățile sale fizice, de propriul său echilibru și de reperele spațio-temporale. Ar putea chiar să facă din neîndemânare un atu, într-un număr de clown spre exemplu.

Copilul meu este extrem de activ și de energic. Ce activitate să aleg? Judo. Este un sport ideal pentru a consuma energia, pentru a învăța să își canalizeze energia și forța și pentru a înțelege că trebuie să îl respecte pe celălalt.

Șah. Șahul îi va Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…