
și/sau de a nu fi judecat,
- nu mai începem nimic nou,
- ne paralizăm creativitatea
- ne sabotăm instinctele și ne pierdem „busola”
- ne paralizăm creativitatea
Se spune că atunci când avem o idee, dacă nu o materializăm cumva (să o punem în practică, să o scriem pe notițe pentru mai târziu, etc.) o vom pierde în aproximativ 5 secunde. Lucru bun dacă este o idee care va răni.
Ideea la care am ținut să nu o pierd în cele 5 secunde, este aceea de a împărtăși o mică recenzie. Cartea se numește „Osho pentru fiecare zi – 365 de meditații pentru aici și acum”. Am început cu un joc – alege un număr de la 1 la 365 – și celor cărora le-am transmis ceea ce era scris pentru fiecare număr ales au fost amuzați, intrigați, recunoscători sau plictisiți
Mai jos am extras câteva idei care mi-au plăcut:
Iluminarea (1) – „Pietre obișnuite arată la fel de frumoase precum diamantele.”
Amatori și experți (2) – „Toate marile descoperiri sunt făcute de amatori, fiindcă o persoană pricepută are o miză prea mare în joc.”
Alege natura (3) – „Nu individul există pentru societate, societatea există pentru individ.”
Un loc cu ecou (4) – „Iubirea n-ar trebui să ceară nimic în schimb.”
Înțelepciune retrospectivă (5) – „Așadar, reține, celălalt nu e niciodată responsabil pentru nimic. Problema o reprezintă ceva ce fierbe înăuntrul tău.”
Recunoștința (6) – „Nefericirea e imposibilă în prezența recunoștinței. Acesta este unul dintre cele mai importante secrete de știut.”
Râsul (7) – „N-ar trebui să razi ca să faci pe altcineva fericit, fiindcă dacă tu nu ești fericit, nu poți face pe nimeni altcineva fericit.”
Nonjudecarea (8) – „Vei începe să simți o relaxare imensă în jurul tău.”
Adevărații hoți (9) – „îndoiala, bănuiala, teama”, „Fii conștient, dar nu fi niciodată precaut. Distincția este foarte subtilă.”
Mintea critică (10) – „O minte critică e o necesitate Citeste mai multe