imagine din frica de a nu gresi
imagine din frica de a nu gresi

Din frica de a nu greși

și/sau de a nu fi judecat,

  1. nu mai începem nimic nou,
    1. ne paralizăm creativitatea
      1. ne sabotăm instinctele și ne pierdem „busola”

Se spune că atunci când avem o idee, dacă nu o materializăm cumva (să o punem în practică, să o scriem pe notițe pentru mai târziu, etc.) o vom pierde în aproximativ 5 secunde. Lucru bun dacă este o idee care va răni.

Ideea la care am ținut să nu o pierd în cele 5 secunde, este aceea de a împărtăși o mică recenzie. Cartea se numește „Osho pentru fiecare zi – 365 de meditații pentru aici și acum”. Am început cu un joc – alege un număr de la 1 la 365 – și celor cărora le-am transmis ceea ce era scris pentru fiecare număr ales au fost amuzați, intrigați, recunoscători sau plictisiți 🙂

Mai jos am extras câteva idei care mi-au plăcut:

Iluminarea (1) – „Pietre obișnuite arată la fel de frumoase precum diamantele.”

Amatori și experți (2) – „Toate marile descoperiri sunt făcute de amatori, fiindcă o persoană pricepută are o miză prea mare în joc.”

Alege natura (3) – „Nu individul există pentru societate, societatea există pentru individ.”

Un loc cu ecou (4) – „Iubirea n-ar trebui să ceară nimic în schimb.”

Înțelepciune retrospectivă (5) – „Așadar, reține, celălalt nu e niciodată responsabil pentru nimic. Problema o reprezintă ceva ce fierbe înăuntrul tău.”

Recunoștința (6) – „Nefericirea e imposibilă în prezența recunoștinței. Acesta este unul dintre cele mai importante secrete de știut.”

Râsul (7) – „N-ar trebui să razi ca să faci pe altcineva fericit, fiindcă dacă tu nu ești fericit, nu poți face pe nimeni altcineva fericit.”

Nonjudecarea (8) – „Vei începe să simți o relaxare imensă în jurul tău.”

Adevărații hoți (9) – „îndoiala, bănuiala, teama”, „Fii conștient, dar nu fi niciodată precaut. Distincția este foarte subtilă.”

Mintea critică (10) – „O minte critică e o necesitate absolută dacă lucrezi la un proiect științific. Dar mintea critică e un obstacol absolut dacă încerci să ajungi la ceea ce se află înăuntrul tău.”

.

.

Început (365) – „Nimic nu este perfect și nici nu poate fi. […] Așa că ține minte că ești la început oriunde ai fi.”

imagine carte osho
imagine carte osho
Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte