reteta prieteniei
reteta prieteniei

Rețeta succesului, a prieteniei și a sănătății

În urmă cu câteva zile, copii mei au avut o temă tare interesantă: să scrie rețete, dar nu orice fel de rețete, ci unele despre sănătate, succes sau prietenie.

 

Pentru ei a reprezentat o temă naturală, care le-a provocat imaginația și creativitatea, utilizând recomandările primite la școală.

 

Analizând ingredientele, raportul și proporțiile acestora, pot spune că la vărsat lor (8-9 ani) au dat dovadă de înțelepciune (fericirea este ingredient al sănătății, un om nefericit va fi un om cu sănătatea scăzută), de o reconectare la lucrurile simple (fără a menționa „minecraft”, „roblox” sau nu-știu-ce tip de telefon) și de perspective diferite (succesul poate fi atins prin încredere sau prin diferite strategii).

 

Rețeta succesului a cuprins: noroc+încredere+”fără minciuni”+prieteni de încredere+”fără ghinion” sau vise+”te prefaci”+”ochișori frumoși”+”te rog”+minte.

reteta succesului
reteta succesului

Descarcă aici –> reteta-sucecsului-1.png (184 downloads)

reteta succesului
reteta succesului

Descarcă aici –> reteta-sucecsului-2.png (143 downloads)

Rețeta prieteniei a cuprins: prieteni+fericire+iubire+asemănare+ceartă+înțelegere sau frumusețe+apreciere+curiozitate+bunătate+energie+umor.

reteta prieteniei
reteta prieteniei

Descarcă aici –> reteta-prieteniei-1.png (181 downloads)

reteta prieteniei
reteta prieteniei

Descarcă aici –> reteta-prieteniei-2.png (145 downloads)

Rețeta sănătății a cuprins: prieteni+fructe și legume+apă+vitamina C+fericire sau fructe+legume+fericire+precauție+igienă.

 

reteta sanatatii
reteta sanatatii

Descarcă aici –> reteta-sanatatii-1.png (136 downloads)

reteta sanatatii
reteta sanatatii

Descarcă aici –> reteta-sanatatii-2.png (136 downloads)

Le-am transformat în mici afișe ce pot fi descărcate, alături de explicațiile lor sau ale mele pentru diferite ingrediente.

 

Ce am învățat eu din aceasta temă:

În raport cu ei, la vârsta mea de 8-9 ani, rețetele mele erau mult mai simple și mai concrete (sănătatea = să nu te lovești, succesul = să îmi cumpere tata patine cu rotile sau să iau nota 10 la matematică, iar prietenia = să ne jucăm în spatele blocului).

 

Trebuie să ne auzim și să ne ascultăm copii – ei pot percepe diferitele aspecte ale vieții mai bine decât mulți adulți.

 

Facebook Comments Box

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la bara de unelte