Acasa Educație Activități extrașcolare – care este cea mai potrivită pentru copilul tău?

Activități extrașcolare – care este cea mai potrivită pentru copilul tău?

5 min read
0
0
555

Copilul tău este puțin mai timid, neîndemânatic, nerăbdător, energic…în funcție de profilul său, ce activitate extrașcolară i s-ar potrivi cel mai bine, pentru echilibrul său personal și pentru a se dezvolta armonios? Citiți sfaturile de mai jos.

Copilul meu se concentrează mai greu. Ce activitate să aleg? Olăritul sau desenatul. Aceste activități îi vor permite să se exprime într-un mod creativ, să exprime o parte din universul său, axand-o pe o producție concretă. Sunt activitățile ideale pentru copiii cărora nu le place prea mult mișcarea deoarece aceste activități se practică în liniște și calm. Astfel, copilul va reuși să se concentreze, să își fixeze atenția deoarece lucrul manual necesită o anumită precizie pentru a ajunge la rezultatul scontat.

Fotbalul. Acest sport colectiv îl poate ajuta să nu mai fie atât de aiurit, să fie mai atent, să se concentreze. Va înțelege că ceilalți au nevoie și de el pentru ca echipa să câștige.

Copilul meu este puțin neîndemânatic. Ce activitate să aleg? Înotul. În apă, copilul va regăsi armonia cu propriul său corp, se va simți în largul său cu senzația de a-și coordona mișcările.

Școala circului. Oricare ar fi aptitudinile sale, fiecare are propria sa șansă în cadrul acestei activități deoarece posibilitățile sunt deosebit de vaste. Copilul va lua cunoștință de corpul său și de posibilitățile sale fizice, de propriul său echilibru și de reperele spațio-temporale. Ar putea chiar să facă din neîndemânare un atu, într-un număr de clown spre exemplu.

Copilul meu este extrem de activ și de energic. Ce activitate să aleg? Judo. Este un sport ideal pentru a consuma energia, pentru a învăța să își canalizeze energia și forța și pentru a înțelege că trebuie să îl respecte pe celălalt.

Șah. Șahul îi va permite să fie mai strateg și să lupte cu adversarul prin forța mentală. Este o luptă fără îndoială dar o luptă intelectuală.

Copilului meu îi place să dea ordine. Ce activitate să aleg? Rugby, baschet, fotbal…o activitate de echipă este recomandată în acest caz pentru a evita să mai dețină controlul asupra tuturor lucrurilor. Integrat într-un grup va asimila regulile și nu va mai încerca să se impună.

Teatrul. Va fi în lumina reflectoarelor însă nu de unul singur deoarece trebuie să colaboreze cu ceilalți colegi. Trebuie să asculte indicațiile și să învețe să vorbească și mai ales să vorbească cu celălalt.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…