Acasa Educație 9 reguli de care să ții cont pentru a crește copii puternici

9 reguli de care să ții cont pentru a crește copii puternici

5 min read
1
0
398

Să educi niște copii puternici poate să fie o sarcină dificilă pentru anumiți părinți, deoarece nu există un ghid sau un manual pentru a face asta. Pentru ca un copil să crească cât mai fericit si cât mai puternic, trebuie să îl înveți niște reguli pentru a ști cum să reacționeze în anumite situații ale vieții.

Trebuie să învețe că există unele limite. Explică unui copil că în viață există unele limite si că acțiunile sale au consecințe. Trebuie să știe de asemenea care este comportamentul acceptat si trebuie corectat care nu este cel potrivit.

Stimulează bunile atitudini pentru a crește cei mai puternici copii. Atunci când un copil reușește să rezolve o problemă fără ajutorul tău, arată-i afecțiunea ta prin intermediul unui gest tandru sau de afecțiune.

Arată-te drept exemplu. Copiii imită cel mai adesea comportamentul părinților lor. Fie el bun, fie el rău. Din acest motiv, este important din când în când să le reamintești că este bine să aibă cele mai bune obiceiuri.

Lasă-i să își asume riscuri. Unii părinți sunt supra protectori și îi protejează chiar și în situațiile în care nu este cazul. Drept consecință, un copil supra protejat se va plânge mereu si va căuta mereu reconfortul.

Dar un copil trebuie lăsat să reacționeze în cea mai bună manieră în fața situațiilor cu care se confruntă în viața de zi cu zi. În acest fel, un copil se educă să devină mai puternic.

Comunică foarte mult cu copilul tău. Printr-un cuvânt, un simplu gest putem exprima ceea ce simțim mereu pentru copiii noștri. Din acest motiv, ar trebui să ne facem mereu timp să comunicăm cu ei.

Iar un copil ar trebui să fie încurajat să explice cum se simte sau ceea ce simte în anumite momente.

Recunoaște faptul că și părinții se pot înșela. Atunci când greșim, este important să recunoaștem asta și să ne cerem în același timp scuze. În acest fel, vei reuși să demonstrezi că știi că știi să îți recunoști greșelile.

Evită comparațiile de tot felul. Trebuie să îți amintești că fiecare copil este unic și că nu toată lumea reacționeză la fel.

Nu uita că ești părinte, nu ești prieten. E adevărat că între părinți și copii trebuie să existe o relație de încredere. Dar felul în care trebuie tratați părinții treubie să fie diferită față de felul în care se tratează un prieten.

Un copil trebuie să fie ajutat să își recunoască emoțiile. Și să tolereze diferitele situații care se prezintă de-a lungul întregii vieți.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Un comentariu

  1. […] Iar un copil ar trebui să fie încurajat să explice cum se simte sau ceea ce simte în Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…