Acasa Educație Crema solară și bebelușul

Crema solară și bebelușul

4 min read
0
0
287

Pagubele provocate de soare la o vârstă fragedă pot fi multiple, mai ales pe termen lung. Cancerul de piele este în progres în ultimii ani și prima cauză a apariției este expunerea la razele solara UVA si UVB. Un motiv bun de a-ți proteja bebelușul împotriva neplăcerilor cauzate de soare. Iată câteva sfaturi utile.

Ce cremă solară să aleg?

Nu este nevoie să cumperi cele mai scumpe produse pentru protecția solară. Cele mai scumpe creme solare nu sunt întotdeauna cele mai bune. Iată principalele criterii de luat în considerare în alegerea unei creme solare:

 

-alege o cremă solară cu spectru larg care să protejeze în mod eficient bebelușul de cele două tipuri de raze de soare care provoacă pagube ale pielii: UVA și UVB;

  • alege un ecran solar și un balsam de buze cu un SPF de minim 30. Dacă copilul are pielea mai deschisă la culoare atunci un SPF mai mare de 30 este recomandat.
  • Optează pentru produse testate dermatologic;

Ecran solar chimic sau fizic?

Există două tipuri de ecrane solare: ecranele chimice (care conțin spre exemplu Parasol 1789, Mexoryl Xl, Helioplex) și ecranele fizice care conțin spre exemplu oxid de zinc sau dioxid de titan. Aceste două produse nu acționează în același fel. Ecranele chimice absorb razele UVA și UVB în timp ce ecranele fizice reflectă aceste raze. Conform studiilor, ecranele fizice care conțin oxid de zinc nu traversează bariera pielii, spre deosebire de ingredientele conținute de ecranele chimice care absorb razele UVA și UVB.

Când trebuie aplicată?

Dacă ai optat pentru un ecran chimic, aplică crema solară cu aproximativ 30 de minute înainte de a ieși afară pentru a-i oferi timp produsului să formeze o barieră protectoare. Cel mai simplu este să o aplici în timp ce îmbraci copilul. Dacă optezi pentru un ecran fizic atunci copilul poate ieși imediat afară după aplicarea cremei solare. Fii atentă la urechi în special, la spatele genunchilor și partea superioară a picioarelor.

Aplică crema odată la două ore. Dacă iese din apă sau dacă transpiră mult nu mai aștepta, aplică din nou crema după uscarea pielii. Pune cremă solară chir dacă afară este noros, deoarece razele solare traversează norii fără să ne dăm seama de acest lucru. Copiii au nevoie întotdeauna de o protecție solară, chiar și primăvara și toamna.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…