Acasa Educație Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

5 min read
0
0
431

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate acestea, este bine să știi unele lucruri. Iată-le.

Sarcina, această călătorie pasionantă timp de 9 luni ne rezervă nouă femeilor o mulțime de surprize. Surprize, unele plăcute, altele mai puțin plăcute.

Trebuie să îți ierți multe lucruri. Inițial, înainte de a deveni mămică, ai o idee mai superficială cu privire la ideea de maternitate. Nu contează ce îți zic celelalte mămici, nu vei ști niciodată ce înseamnă maternitatea până nu treci prin ea. Asta deoarece fiecare femeie este unică ceea ce înseamnă că și fiecare sarcină este unică. Chiar dacă citești o mulțime de cărți și asculți o mulțime de sfaturi viața de zi cu zi îți va arăta că, înainte de toate, trebuie să te lași ghidată de instinct.

Relația de cuplu se va schimba. Chiar dacă unele din noi nu vrem să recunoaștem acest lucru, este cât se poate de real. După naștere, relația de cuplu nu este la fel ca înainte. Această schimbare este inevitabilă. Cu toate acestea, schimbarea nu este necesar în rău, de noi ține să ghidăm și să gestionăm cât mai bine această nouă etapă din viață pentru a nu ne afecta în viitor relația de cuplu. Înainte de a fi mamă, erai preocupată de viața de cuplu și de muncă însă după naștere întreaga atenție este axată pe noul-născut deoarece acesta are nevoie de îngrijire 24 de ore din 24. Schimbări hormonale, oboseală, lipsa somnului, stres, griji, luări de decizii…totul devine o adevărată încercare pentru cuplu care va trebui să înfrunte această schimbare cu răbdare, cu afecțiune și, mai ales, să lucreze în echipă. Intimitatea și romantismul nu ar trebui să lipsească din peisaj.

Vei avea parte de unele zile mai dificile. Nu toate sarcinile sunt ușoare, nu toate mămicile se pot mândri cu faptul că au avut o sarcină ușoară. Mai apoi vine nașterea. Primele zile sau primele săptămâni cu nou-născutul nu vor fi tocmai ușoare, nu vor fi atât de intense cum ți-ai imaginat când bebelușul era încă în burtică. Aceste momente nu vor fi însoțite întotdeauna de emoții pozitive. Însă, după câțiva ani îți vei aminti de aceste momente cu nostalgie, fără îndoială și poate vei dori să le retrăiești, cu bebelușul numărul 2. Nu degeaba există expresia – zilele sunt lungi dar anii sunt scurți. Drept urmare învață să profiți de fiecare moment.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Activități extrașcolare – care este cea mai potrivită pentru copilul tău?

Copilul tău este puțin mai timid, neîndemânatic, nerăbdător, energic…în funcție de profilu…