Acasa Educație 4 sfaturi simple și concrete pentru a aplica educația pozitivă în viața de zi cu zi

4 sfaturi simple și concrete pentru a aplica educația pozitivă în viața de zi cu zi

5 min read
0
0
327

Vrei să aplici și tu în viața de zi cu zi educația pozitivă, dar nu știi de unde să începi? Vrei să comunici mai bine cu copiii, să te enervezi mai puțin și să nu mai țipi atât? Pentru ei, dar și pentru tine?

În ciuda bunei tale voințe de a fi o mamă zen și cool, până la urmă tot se lasă cu urlete, când trebuie să se meargă la culcare, să se spele pe dinți și lista poate continua până la infinit… cum trebuie să faci deci pentru a aplica educația pozitivă în viața de zi cu zi, o educație de care toată lumea vorbește?

Educația pozitivă sau binevoitoare este cea care se bazează pe o relație de bună voință, empatică și susținătoare. Este cea mai bună modalitate pentru dezvoltarea cognitivă și afectivă a creierului copiilor și cele mai recente cercetări din domeniul neuroștiinței vorbesc doar despre ea. Da, dar pe hârtie totul pare ușor.

Viața noastră se va schimba, cea a copiilor la fel, va exista doar iubire între noi și ridurile mamelor vor dispărea deoarece nu vor mai trebui să se încrunte. Dar cu toată determinarea și motivarea din lume, uneori este destul de greu să nu ne enervăm sau să țipăm. Dar la fel ca și orice alt lucru. Educația pozitivă se învață.

Avansează pas cu pas. Trebuie să îți dai timp, să faci pași mici, să te feliciți și să sărbătorești. Trebuie să te întrebi- ce voi face azi pentru a schimba viața de zi cu zi alături de copilul meu?

Ziua trebuie să fie făcută doar din râsete și joacă. Să îl faci pe copil să râdă este un instrument extrem de puternic. Este posibilitatea pe care i-o oferi pentru a se elibera de tensiune. În plus, va vrea să coopereze. De exemplu, atunci când copiii nu vor să se spele pe dinți, poți să îți schimbi vocea și să te prefaci că ești un dinte gigant care nu vea să fie ronțăit de o mulțime de bacterii pe timp de noapte.

În cazul în care te enervezi, încearcă să scapi de presiune. Pentru că sunt zile în care parcă nimic nu merge și copiii par să nu coopereze deloc. Atunci când se întâmplă asta, spune copilului că ești foarte nervoasă și că ai nevoie de 5 minute pentru a-ți reveni. Profită de pauză pentru a te elibera de tensiune.

În orice situație, nu te mai învinovăți. Nu putem să fim tot timpul 100% pozitive. Important este să aplici câteva principii din educația pozitivă pentru ca viața de zi cu zi să fie cât mai senină.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…