Acasa Mămici Anca Copilului meu îi este frică să stea singur

Copilului meu îi este frică să stea singur

5 min read
0
0
272

Dacă și copilului tău îi este teamă să stea singur, nu ar trebui să îi subestimezi temerile și neliniștile. Teama, fie ea reală sau imaginară, poate declanșa unele emoții care ajung până la urmă să dezechilibreze viața acestuia. În consecință și a ta.

Teama este un sentiment neplăcut care este cel mai adesea cauzată de un sentiment de pericol. Această percepție vine din cauza unui sentiment de amenințare reală sau fictivă. Cei care suferă din cauza asta se pot simți paralizați și incapabili să reacționeze.

Iar copiii pot să ajungă foarte repede să fie dominați de acest sentiment de angoasă sau de teamă din cauza imaginației lor debordante. Deci prin urmare, dacă copilul tău își exprimă teama de a fi singur, cel mai bine ar fi să aprofundezi reacțiile sale și să încerci să înțelegi care sunt cauzele care îi provoacă angoasele.

De ce le este frică copiilor? Printre cele mai comune temeri, sunt cele de:

 • întuneric
 • animale
 • locuri închise sau necunoscute
 • faptul de a rămâne singuri cu străini
 • furtuni
 • tunete

Între vârsta de 2 și 5 ani, un copil poate să fie anxios din cauza unor zgomote puternice, din cauza separării de părinți sau din cauza întunericului. La această vârstă, anxietatea în fața obscurității are tendința de a fi din ce în ce mai mare. În plus, la această vârstă există și teama de cei care sunt deghizați.

Între vârsta de 6 și 8 ani copiii încep să aibă temeri de personaje imaginare precum fantome, vrăjitoare, monștri sau extratereștri. Teama de a nu rămâne singur apare din nou și ea.

Nu obliga deci copilul să rămână singur. Înfruntarea temerii de solitudine este un lucru care trebuie să se domine în mod progresiv. Dacă se va forța situația în care este copilul, poate că vor apărea și alte fobii. Este important să încerci să îi respecți limitele și Citeste mai multe

Comentarii Facebook
 • Poezie pentru tata

  Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
 • Omul de zăpadă

  compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
 • imagine treaba de parinti

  Treabă de părinți

  compunere și ilustrații clasa a III-a În familia Radu, tatăl e uimit de ceea ce se întâmpl…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…