Acasa Educație De ce nu este bine să instalăm un ventilator în camera bebelușului

De ce nu este bine să instalăm un ventilator în camera bebelușului

5 min read
0
0
374

Canicula nu este foarte departe, curând ne va fi din ce în ce mai greu să dormim din cauza căldurii. Atât nouă cât și bebelușilor, aceștia fiind cei mai afectați de caniculă. Te-ai gândit deja să pui un ventilator în camera bebelușului pentru a mai răcori puțin atmosfera. Insă este aceasta o idee bună sau nu? Vă răspundem noi la această întrebare chiar acum.

Dacă ai un bebeluș atunci trebuie neaparat să găsești o modalitate de a răcori camera în care doarme. Noaptea în special. Insă, în ciuda feresrelor larg deschise căldura este omniprezentă. Drept urmare, ai mai avea o variantă la îndemână, un ventilator în fiecare încăpere din casă. Cu toate acestea, ventilatorul se poate dovedi a fi mai periculos decât pare.

Există un risc de agravare al alergiilor. Chiar dacă ție ventilatrul ți se pare o invenție divină, vine cu o mulțime de riscuri pentru familia ta. Asta deoarece, rămânând pornit întreaga noapte, ventilatorul poate fi sursa unor numeroase probleme respiratorii. Nu face decât să ajute praful sau polenul să se infiltreze în sinusuri. Acest lucru nu este deloc favorabil pentru persoanele care suferă de astm, de alergii sau de răceală sau gripă. In ziua de azi, alergiile sunt mai grave și mai frecvente la tineri decât în trecut. Dacă și copilașul tău este afectat de alergii atunci ar trebui să renunți imediat la folosirea unui ventilator, mai ales pe timp de noapte deoarece nu vei face decat sa agravezi situația. Un copil al cărui părinți sau părinte suferă de aleegii are 10% șanse să sufere și el. Cel mai bine este ca, odată adormit copilul, să oprești ventilatorul, să îl lași doar puțin să meargă pentru a răcori atmosfera.

Dureri de cap și iritații. Specialiștii spun că ventilatorul are tendința să usuce pielea, ochii și căile nazale, mai ales dacă este îndreptat spre pat, din cauza curenților de aer pe care îi provoacă. Copilul poate fi victima iritațiilor și mâncărimilor, durerilor de cap, poate face chiar și sinuzită. Atenție, bebelușul poate răci foarte ușor. Ventilatorul sporește riscul de deshidratare – pentru a evita acest lucru cel mai bine este să lași o sticlă cu apă pe masă, pe timp de noapte. Ventilatorul ne mai rezervă o surpriză la care nu ne gândeam, poate provoca crampe.  Poate crea contracții ale mușchilor.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…