Acasa Alimentație Copilului meu nu îi place laptele

Copilului meu nu îi place laptele

4 min read
0
0
283

Ai ajuns în situația ca micuțul tău să refuze laptele? Nu trebuie nici să te îngrijorezi prea tare, nici să insiști să bea lapte. Iată de ce.

Este laptele indispensabil? Laptele de vacă este hrănitor însă nu este indispensabil. Este normal ca un copil să aibă nevoie de timp pentru a aprecia unele alimente iar laptele face parte din aceste alimente. Și alte alimente pot fi oferite copilului pentru a înlocui laptele pentru a-i acoperi nevoile. Dacă, în jurul vârstei de 8 luni copilul începe să refuze laptele poți să îi oferi în continuare lapte matern dacă ai această posibilitate sau dacă nu mai alăptezi, îl poți folosi în preparate.

Îi putem oferi copilului băuturi vegetale? Băuturile din soia sunt o alternativă potrivită de oferit copilului datorită aportului de calciu și de Vitamina D. Trebuie totuși să alegem o băutură din soia obișnuită nu una slabăîn grăsimi. Celelalte băuturi vegetale (de migdale, de orez sau de cocos) nu sunt atât de hrănitoare. Copilul le poate bea ocazional însă aceste băuturi nu pot înlocui laptele.

Consumul de lapte. Produsele lactate precum brânzeturile și iaurtul furnizează aproximativ aceiași nutrienți ca și laptele în afară de Vitamina D. Însă, dacă copilului nu îi mai plac deloc produsele lactate, nu mai consumă deloc, nu este ok să îl forțezi să le consume, poate este doar o perioadă de refuz care va trece de la sine. Nu ezita să prepari rețete care conțin băuturi din soia sau lapte copilului. Este posibil ca, odată amestecat laptele într-o rețetă, gustul laptelui să nu îl deranjeze în nici un fel. Câteva exemple – ciorbă, smoothies, budinci…

Unde găsim nutrienții din lapte? Iată alte exemple de alimente care conțin principalele elemente din lapte și produsele lactate:

  • calciu – somon la conservă, tofu preparat cu calciu, legume verzi cu frunză precum spanac sau varză chinezească.
  • Vitamina D – ouă, margarină, pește gras.
  • Vitamina B12 – carne, carne de pasăre, pește, ouă, drojdie alimentară.
  • Proteine – carne, carne de pasăre, pește, ouă, leguminoase, tofu, unt de nuci sau arahide.
  • Grăsimi – avocado, unt de nuci sau de arahide, ulei de măsline, pește gras precum somon sau sardine, carne, tofu sau ouă.
  • Potasiu – fructe, legume, leguminoase.

De reținut

  • Copilul nu trebuie forțat în nici un fel să consume lapte.
  • O alimentație variată, chiar și fără lapte îi poate acoperi nevoile.
Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…