Acasa Alimentație Iaurt, formă și echilibru zi de zi

Iaurt, formă și echilibru zi de zi

4 min read
0
0
248

A uita de iaurt înseamnă a uita de ceva esențial pentru copil. Un copil ar trebui să consume zilnic măcar un iaurt. Vă spunem chiar acum de ce.

Pentru mamele active care fug de la grădiniță la muncă, care au o mulțime de treburi de făcut peste zi, iaurtul poate fi un aliat important. Dacă este consumat zilnic de copil acesta poate contribui la garantarea aporturilor nutriționale esențiale.

Iaurtul – virtuți nutriționale nebănuite. Ca orice produs lactat proaspăt, iaurtul reprezintă o excelentă sursă de calciu însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că vine cu o cantitate importantă de vitamine și minerale. Potasiu, magneziu, fosfor, cupru și zinc, acestea sunt mineralele esențiale bunei funcționări ale organismului nostru. Iaurtul conține cantități importante din aceste minerale. Un singur borcan de iaurt poate veni cu 116-20% din nevoile de fosfor ale unui copil sau adult.

Iaurtul reprezintă o excelentă sursă de calciu pentru întreaga familie. Joacă un rol important în creșterea copiilor, contribuie și la dezvoltarea oaselor de-a lungul întregii vieți. O cutie de iaurt acoperă în jur de 20% din nevoile zilnice de calciu. De altfel, fosforul și proteinele contribuie la asimilarea calciului.

În iaurt există numeroase vitamine din grupa B – acestea asigură funcțiile indispensabile organismului, de exemplu cea a metabolismului energetic sau cea a proteinelor. O cutie de iaurt poate acoperi in jur de 11-24% din nevoile de vitaminele B12 sau B2. Iaurtul conține în egală măsură și vitaminele B1, B3, B5, B6 și B9.

Iaurtul conține și fermenți lactici care sunt activi de-a lungul tranzitului în tubul digestiv.

Iaurtul este un concentrat de virtuți nutriționale și asta cu un aport caloric moderat. Un argument suficient pentru a-l consuma zi de zi. Iaurtul conține în jur de 5g de proteine pe borcan. Proteinele contribuie la conferirea senzației de sațietate și la potolirea foamei. Un produs proaspăt și ușor cu o mulțime de beneficii nutriționale, ce poți cere mai mult?

Natural sau cu fructe, de băut…iaurtul se poate consuma sub diferite forme, în funcție de fiecare moment al zilei. Amestecat cu cereale dimineața pentru un mic-dejun complet, iaurtul se poate consuma după amiaza cu puțină miere și seara amestecat cu fructe pentru un cocktail de vitamine înainte de a merge la culcare.

Un copil de peste doi ani sa un adult ar trebui să consume cel puțin un iaurt de 125 de grame pe zi.

Facebook Comments Box
  • Ce iaurt îi ofer copilului meu?

    Iaurtul vine cu o serie de elemente nutritive esențiale sănătății copilului. Pe lângă fapt…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…