Acasa Alimentație Sfaturi pentru hidratarea optimă a bebelușului pe timp de vară

Sfaturi pentru hidratarea optimă a bebelușului pe timp de vară

5 min read
0
0
293

Apa este esențială pentru dezvoltarea bebelușului, reprezintă principalul constituant al organismului acestuia din urmă. Drept urmare este important ca bebelușul, odată cu începerea diversificării să se hidrateze în mod corespunzător în special în sezonul estival.

Luna aceasta temperaturile au urcat simțitor. O adevărată plăcere să mergi cu întreaga familie la mare, la ștrand sau la pisicină. Însă, din cauza căldurii puternice părinții trebuie să fie vigilenți, mai ales când vine vorba de un nou-născut. Când temperaturile sunt ridicate, copilul trebuie să fie bine hidratat. Părinții trebuie să fie atenți la riscurile de deshidratare. Pentru o funcționare optimă, celulele copilului au nevoie de un nivel optim de hidratare. Or, organismul uman este incapabil să stocheze apă și pierde zi de zi o cantitate destul de importantă, prin transpirație, urină și respirație. Pentru a compensa aceste pierderi hidrice, indiferent de vârsta copilului, trebuie să ne asigurăm de faptul că acesta bea suficientă apă zi de zi.

Conform specialiștilor, copilul trebuie să consume în jur de 150ml de apă pe zi în primul an. Între 1-3 ani în jur de 100ml de apă pe zi iar între 4-8 ani trebuie să ajungă la peste 1 litru de apă zilnic.

Oferă-i copilului cât mai multe fructe și legume care conțin apă. După începerea diversificării când copilul începe să mănânce piureuri sau compoturi adaptează alegerea fructelor și legumelor temperaturii de afară. Castraveți, pepene roșu, căpșuni, țelină, lăptuci sau roșii, toate acestea au un conținut ridicat de apă.

Copilul trebuie să aibă mereu la îndemână biberonul cu apă. Bebelușul nu are încă reflexul de a cere apă în momentul în care îi este sete. De aceea mămica ar trebui să îi ofere apă în mod frecvent.

Din când în când îi putem oferi copilului sucuri de fructe proaspete. Acestea vin cu un aport de lichide important. Însă sucurile nu trebuiesc oferite în exces deoarece copilul riscă să refuze apa.

La adăpost de căldură. Cu cât bebelușului îi va fi mai puțin cald și va transpira mai puțin, cu atât va elimina mai puțină apă. Încearcă să îl ții cât mai mult la umbră, să ieșiți la plimbare dimineața devreme sau seara. Nu ezita să îl lași doar în scutec sau în chiloței. Între orele 12-16 este extrem de important să îl ții la adăpost de soare când razele UV sunt mai nocive.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…