Acasa Educație De ce este bine sa ii lasam pe copii sa doarma cu noi

De ce este bine sa ii lasam pe copii sa doarma cu noi

5 min read
0
0
261

Dacă pe la miezul nopții copilul are obiceiul să vină cu voi în pat iar acest lucru se repetă seară de seară atunci te sfătuim să citești acest articol.

Orice părinte visează să doarmă neîntrerupt noaptea însă brusc se aud plânsete din camera copilului și somnul dulce este întrerupt. Părinții își pun o mulțime de întrebări cu privire la somnul copiilor. Dacă copiii plâng noaptea sau își fac apariția în camera părinților aceștia ar trebui să ia în considerare unele aspecte pentru a garanta creșterea și dezvoltarea optimă a copiilor.

Un nou-născut sau un copil de 10 ani care doarme cu părinții sunt două experiențe complet diferite. Conform specialiștilor, lăsatul copilului între 3-7 ani să doarmă cu părinții determină în mare măsură comportamentul acestuia.

În general, un copil care doarme cu părinții săi se odihnește mai bine. Când un bebeluș simte prezența părinților săi este mai liniștit, nu mai plânge atât de mult. Un lucru care le permite și părinților să se odihnească. De altfel, părinții au tendința să se trezească de mai multe ori pe noapte în primele luni de viață ale bebelușului iar acest lucru este pur și simplu epuizant. Dormitul cu copilul pare cea mai confortabilă opțiune.

De fiecare dată când un copil se trezește pe timp de noapte și nu îi găsește pe părinți alături de el începe să plângă pentru a atrage atenția. Un lucru care nu se întâmplă dacă va dormi în același pat cu părinții săi deoarece se simte protejat, în siguranță. În funcție de vârsta copilului, lăsatul copilului să doarmă în pat cu părinții are avantaje pentru toți membrii familiei.

Copilul se simte iubit. Petrecerea unui timp de calitate cu copilul este primordial pentru crearea unei legături puternice între copii și părinți. Dacă copilului i se permite să doarmă în același pat cu părinții acesta se va simți iubit, apreciat.

Somnul copilului va fi mai liniștit asta deoarece îi simte aproape pe părinții lui. Iar dacă copilul are un coșmar acesta va fi uitat deosebit de repede deoarece prezența părinților îl liniștește.

Dormitul cu copilul este un moment special pe care orice părinte ar trebui să-l experimenteze. Se creează amintiri plăcute și frumoase. Relația mamă-copil se schimbă de-a lungul timpului de aceea este bine să profităm de aceste mici experiențe unice. Copii cresc mult prea repede și trebuie să profităm la maxim de aceste experiențe unice.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…