Acasa Educație 4 consecințe ale culcatului tardiv al copiilor

4 consecințe ale culcatului tardiv al copiilor

5 min read
0
0
275

Un somn de calitate la copil este la fel de important ca nutriția în dezvoltarea globală a copilului. Însă, în ciuda acestui lucru, numeroși sunt părinții care ignoră consecințele culcării tardive a copilului.

Stilul de viață modern joacă un rol major în această situație. Cu părinți ocupați din cauza muncii, cu orare școlare încărcate și utilizarea excesivă a aparatelor electronice, orele de odihnă au fost, în mod inevitabil, reduse. Ceea ce este și mai îngrijorător – puțini sunt conștienți de consecințele punerii la somn a copilului la o oră târzie. Consecințe care pot dura toată viața.

Una din marile provocări ale părinților este aceea de a pune copilul la culcare devreme, la o oră decentă. Cu atâtea surse de distracții în jur, copiii devin din ce în ce mai reticenți ideii de a merge la culcare. Un somn insuficient poate fi la originea numeroaselor probleme pe viitor.

Dificultăți de concentrare. Un somn de proastă calitate, insuficient, are o mulțime de efecte negative asupra sănătății mentale a copilului – nu este atât de alert din punct de vedere mintal, nu se poate concentra asupra activităților care i se cer. Adesea, lipsa somnului reprezintă cauza lipsei de atenție și de concentrare la școală. În plus, poate fi mai leneș, mai puțin activ.

Somnolență. Culcatul tardiv poate fi cauza somnolenței diurne. Neavând parte de perioada de odihnă adecvată, neavând parte de o perioadă de odihnă potrivită, 10-12 ore, în funcție de vârstă, copilul se simte obosit, simte nevoia să doarmă pe timp de zi.

Senzație de oboseală. Copiii pot avea episoade de slăbiciune și oboseală din cauza unui somn de proastă calitate. În plus, în unele cazuri cad într-o stare de hiper-activitate ceea ce poate duce la tulburări de somn dificil de rezolvat.

Risc de obezitate. Punerea copilului la o oră târzie la somn sau permiterea copilului de a avea un somn scurt poate provoca creștere în greutate și obezitate.

Problemele cu somnul un copil nu și le poate rezolva de unul singur ci doar cu ajutorul părintelui. Ideal ar fi să meargă la culcare între orele 20-20: 30. În măsura posibilităților această oră de culcare ar trebui adoptată de toți membrii familiei. Este mai ușor pentru un copil să înțeleagă că trebuie să se odihnească când și frații sau surorile sale și părinții fac același lucru.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…