Acasa Educație Când începem să ducem copiii în vacanță cu noi?

Când începem să ducem copiii în vacanță cu noi?

5 min read
0
0
457

Putem duce un copil în vacanță încă de la naștere însă nu oriunde. Iată un ghid al posibilităților în funcție de vârstă.

0-3 luni. Confort și proximitate. Bebelușul este mic și fragil, sistemul său digestiv poate pune probleme, poate avea încă colici, necesită multă atenție și acces la servicii medicale simplu și rapid în caz de nevoie. În acest caz părinții trebuie să opteze pentru o destinație regională, cu mașina sau cu trenul. Trebuie să aleagă un loc liniștit, unde să poată profita de relaxare la piscină – pe rând timp în care celălalt supraveghează bebelușul la umbră.

Între 3-9 luni. Sănătate și serenitate. Bebelușul este mai mare însă sistemul său imunitar nu este încă apt să suporte chiar orice. Cel mai bine ar fi să eviți colectivitatea și piscina. Europa sau chiar mai departe, evitând țările în care vaccinurile specifice sunt necesare. Nopțile cu bebelușul sunt încă agitate drept urmare activitățile trebuie să fie organizate ca la carte – ieșiri și vizite pe timp de zi, relaxare. Dacă copilul este obișnuit să doarmă în scoică, foarte bine, îl veți putea duce peste tot cu voi.

Între 9 luni – 2-3 ani, supraveghere crescută. Copilul începe să se deplaseze de unul singur. Însă este o perioadă mai dificilă pentru a  face activități în public deoarece vrea să atingă tot, să încerce tot, încă nu înțelege anumite reguli și poate fi frustrat din această cauză. Trebuie să eviți temperaturile extreme. Sunt de evitat vizitele la muzee, castele sau alte vizite culturale. Daca copilul este calm și răbdător atunci se pot face aceste lucruri. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de natură cu o bicicletă cu remorcă de exemplu, echipată cu un scaun pentru copil.

Între 3-7 ani, descoperiri intense. Copiii sunt asemeni unui burete, absorb totul, sunt avizi de descoperiri. Părinții vor adora să le dea explicații cu privire la lumea care îi înconjoară. Se poate merge în vacanță la munte sau la mare fără stres. Drumețiile sunt mai greu de realizat în această perioadă.

După șapte ani, trăiască prietenii. La această vârstă copiii sunt interesați să își facă prieteni peste tot unde merg. Este momentul ideal de a descoperi bogățiile culturale ale unei țări. Ne adaptăm gusturilor familiei și explorăm lumea. Copiii au propriile gusturi și aspirații la această vârstă, este destul de greu să mulțumim pe toată lumea însă trebuie să ținem cont și de ei în alegerea unei destinații de vacanță.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…