Acasa Alimentație Nu mai vrea lapte…ce putem face?

Nu mai vrea lapte…ce putem face?

5 min read
0
0
414

Un biberon dimineața, altul seara…și bebelușul consuma astfel cel puțin 500ml de lapte pe zi. Exact doza necesară de calciu la doi ani. Doar că, în ultima perioadă, a cam început să refuze laptele…ce este de făcut în această situație?

De ceva vreme, copilul a început să împingă biberonul pe care i-l oferi dimineața. nu mai știi ce să faci. Trebuie să recunoaștem că erau destul de practice aceste biberoane…în plus te asigurai de faptul că își ia doza necesară de calciu. Cum ne vom asigura de acest lucru de acum înainte?

Copilul este curios. Oferă-i o altă sursă de calciu. Ei da, bebelușul tău crește. Simte nevoia să se aventureze în diversificare. Ceea ce înseamnă că de acum înainte va trebui să îți scoți la înaintare talentele culinare.

Ce trebuie să faci – mizează pe alternanțe. Ținând cont de faptul că are nevoie de trei produse lactate pentru a-i asigura necesarul zilnic, propune-i brânză albă, iaurturi și kefir sau sana. Bogate în probiotice, acestea din urmă îi vor întări imunitatea la nivel intestinal. Prepară-i deserturi pe bază de lapte de creștere sau lapte degresat. Brânzeturile, mult prea bogate în sare, vor fi consumate cu moderație.

Spre exemplu, un iaurt este echivalentul a 120ml de lapte.

Refuzul laptelui este o modalitate de a se exprima. Dacă încă nu vorbește și a început să refuze laptele, aceasta poate fi o modalitate a lui de a se exprima.

Ce poți face. Observă-l. este în formă, activ? Refuză doar laptele sau a început să respingă și alte alimente? Dacă simți că se instalează o problemă nu ezita să ceri sfatul medicului. Poți încerca să îi oferi paiul pentru a bea laptele, poate i se va părea mai interesant.

Când organismul este cel care respinge laptele. Copilul are dureri abdominale? Ar putea dezvolta o intoleranță la lactoză care se poate accentua după vârsta de doi ani. Destul de rar, alergia la proteinele din laptele de vacă se manifestă prin insomnii, erupții cutanate sau dureri. Medicul va recomanda în acest caz laptele de soia.

Ce poți face. Nu îi oferi lapte o perioadă, urmărește reacțiile. Dacă bănuiești că este vorba de o intoleranță consultă medicul. Nu elimina laptele din proprie inițiativă pentru o perioadă lungă de timp deoarece este o sursă indispensabilă de calciu, indispensabilă capitalului osos. Nu intra în panică, acest refuz poate fi doar temporar, alimentația bebelușului se va echilibra de la sine.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…