Acasa Educație Pro sau contra pozelor copilului pe Facebook?

Pro sau contra pozelor copilului pe Facebook?

5 min read
0
0
595

Numeroși sunt părinții care sunt prezenți pe rețelele sociale și își petrec timpul postând poze cu copilașii lor în diferite ipostaze. Fără să fie conștienți însă de consecințele acestor fapte. Unii în schimb se întreabă dacă pozele postate sunt cu adevărat protejate. Care sunt riscurile? Care sunt precauțiile de luat? Vă răspundem noi în cele ce urmează la toate aceste întrebări care cu siguranță te frământă și pe tine ca mămică.

Sunt protejate pozele postate pe Facebook? Numeroși sunt părinții care se mândresc cu progeniturile lor pe rețele sociale și aleg să împărtășească cu prietenii fiecare moment important din viața copiilor lor – naștere, primii pași, prima vacanță la plajă, primele năzbâtii…o mulțime de momente imortalizate în albumurile de pe Facebook și care sunt stocate pe serverele multinaționale. Problema în ceea ce privește această practică –conturile de Facebook nu sunt suficient de securizate, alegând modul public toată lumea are acces la conținturile publicate. Și chiar dacă ai ales să îți protejezi contul, ca doar prietenii să aibă acces la ceea ce postezi, poate conturile acestora nu sunt nici ele securizate. Aceștia dau Like, comentează, distribuie…ceea ce apare și pe peretele lor, pe peretele prietenilor pe care tu nu îi ai și poate care au conturi neprotejate. Ceea ce înseamnă că, până la urmă, o mulțime de persoane au acces la pozele cu copilul tău.

În plus, odată publicate pe Facebook, aceste poze devin proprietatea rețelei sociale, adică pot fi folosite în scopuri publicitare. Ceea ce înseamnă că imaginea copilului tău poate fi exploatată de rețeaua socială și de partenerii acesteia, fără acordul tău.

La ce riscuri expunem copilul? Cel mai mare pericol de pe rețelele sociale este recuperarea acestora de terțe persoane în scopuri pedopornografice. Un copil în costum de baie pe plajă, gol în cadă (sunt destui părinți care postează astfel de poze cu copiii lor)…o persoană rău voitoare poate foarte bine să folosească aceste poze în scopuri obscene.

Care sunt precauțiile de luat? Nu zice nimeni să nu folosești rețele de socializare, să nu postezi poze cu familia. Trebuie totuși să fii precaută. În ceea ce privește parametrii de confidențialitate poți alege cine are acces la profilul tău, să interzici accesul unor persoane la informațiile tale, să oferi acces doar la persoanele pe care le cunoști.

Poți crea de exemplu un grup închis cu persoanele cu care vrei să împărtășești pozele. De asemenea, alegerea pozelor este importantă pentru a limita riscurile. Dar tu, ești pro sau contra postării pozelor cu copilul pe Facebook?

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…