Acasa Educație Idei pentru a rămâne zen răspunzând nevoilor copiilor tăi

Idei pentru a rămâne zen răspunzând nevoilor copiilor tăi

5 min read
1
0
268

Să fii părinte poate să fie un lucru cu adevărat stresant. Muncă, mese de preparat, teme și restul de sarcini de dus la bun sfârșit… epuizarea bate foarte repede la ușă. Iată deci în acest caz câteva idei pentru a educa și iubi copiii fără să îți pierzi mințile.

Determină care sunt cu adevărat nevoile. Copiii trebuie să mănânce, să învețe și să fie iubiți. Dar oare au nevoie cu adevărat de o petrecere cu prietenii sau de o consolă ultimul răcnet pentru jocuri? Trebuie deci să încerci să faci diferența între nevoile reale ale copilului, adică necesarul, dorințele copilului și nevoia noastră de perfecțiune. Dacă punem totul în categoria nevoi punem o presiune enormă pe noi.

Așteptările noastre trebuie să fie și ele realiste. Să sperăm că îngerașul nostru nu va suferi niciodată decepțiile, frustrările sau dureri este cu adevărat un lucru total ireal.

Ai grijă și de propria persoană. Este foarte important să rămâi o persoană „ întreagă”, cu propriile interese și hobby-uri. Să le arați copiilor că ai satisfacții care nu depind de ei este un lucru crucial. Această atitudine este bună pentru sănătatea noastră mentală și ne permite să revenim la ai noștri mai calmi și dispuși să ne ocupăm de ei.

Spune Nu și fii consecventă. Este foarte important să știi să spui Nu, chiar dacă acest lucru este foarte dificil. Să cumperi pacea, până la urmă ajunge să te coste foarte mult. Este tentant, dar până la urmă îți vei cumpăra doar probleme pentru data viitoare.

Disciplinează cu blândețe și plăcere. Copiii vor doar să se joace și să se distreze. De ce nu ai profita deci de acest aspect ludic pentru a-i motiva? Totul poate să devină un joc. Refuză să se spele? Faceți un sprint până la baie. Nu are răbdare la cumpărături? Fă o vânătoare de comori cu articolele de pe lista de cumpărături.

Cheamă lumea în ajutor și împarte sarcini. Să împăture prosoapele, să își aranjeze hainele, să debaraseze masa… cel mai adesea, copiii sunt foarte fericiți atunci când ne pot ajuta. Este esențial să îi responsabilizăm pentru ca aceștia să devină mai mândri și mai autonomi.

Ai grijă cu nerăbdarea. Grăbește-te, nu atinge asta, spală-te pe dinți sau mănâncă legumele mai repede…. Pentru a stabili o relație mai armonioasă, ar trebui să încerci să te pui în pielea copilului tău. Vei vedea că totul va fi mult mai ușor.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Un comentariu

  1. […] Ai grijă și de propria persoană. Este foarte important să rămâi o persoană „ întreagă”, cu propriile interese și hobby-uri. Să le arați copiilor că ai satisfacții care nu depind de ei este un lucru crucial. Această atitudine este bună pentru sănătatea Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…