Acasa Mămici Anca Idei pentru a rămâne zen răspunzând nevoilor copiilor tăi

Idei pentru a rămâne zen răspunzând nevoilor copiilor tăi

3 min read
0
0
22

Să fii părinte poate să fie un lucru cu adevărat stresant. Muncă, mese de preparat, teme și restul de sarcini de dus la bun sfârșit… epuizarea bate foarte repede la ușă. Iată deci în acest caz câteva idei pentru a educa și iubi copiii fără să îți pierzi mințile.

Determină care sunt cu adevărat nevoile. Copiii trebuie să mănânce, să învețe și să fie iubiți. Dar oare au nevoie cu adevărat de o petrecere cu prietenii sau de o consolă ultimul răcnet pentru jocuri? Trebuie deci să încerci să faci diferența între nevoile reale ale copilului, adică necesarul, dorințele copilului și nevoia noastră de perfecțiune. Dacă punem totul în categoria nevoi punem o presiune enormă pe noi.

Așteptările noastre trebuie să fie și ele realiste. Să sperăm că îngerașul nostru nu va suferi niciodată decepțiile, frustrările sau dureri este cu adevărat un lucru total ireal.

Ai grijă și de propria persoană. Este foarte important să rămâi o persoană „ întreagă”, cu propriile interese și hobby-uri. Să le arați copiilor că ai satisfacții care nu depind de ei este un lucru crucial. Această atitudine este bună pentru sănătatea Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…