Acasa Alimentație Cum îl faci să îi placă peștele

Cum îl faci să îi placă peștele

4 min read
0
0
313

La fel ca și carnea și ouăle, peștele este bogat în proteine. Ideal, un copil ar trebui să consume pește de minim două ori pe săptămână. Dar unii din ei pur și simplu îl refuză, nu le place gustul. Venim în acest articol cu câteva idei de a-l determina să îl mănânce.

Peștele este foarte bun pentru copii, este indispensabil creșterii și dezvoltării lor. Asta deoarece unii nutrienți nu sunt prezenți decât în pește – fosforul de exemplu, extrem de util dezvoltării intelectuale a copilului și iodul pentru hormoni. Conține și proteine de calitate și grăsime puțină, în afară de somon, hering și sardine. Aceștia din urmă vin cu lipide de calitate și vitaminele A și D. Peștele conține și elemente esențiale precum vitamina B12 și oligoelemente și minerale (fier, cupru și magneziu).

Nevoile de pește la fiecare vârstă.

La 6-7 luni. Peștele, la fel ca și carnea sau ouăle este introdus după 6 luni, odată cu diversificarea alimentară. Însă nu orice fel de pește ci unul slab precum morunul. Oferă-i la această vârstă legumele separat de pește pentru a-i educa cât mai bine gustul și a-l obișnui cu cât mai multe savori. Între 6-8 luni micuțul are nevoie de aproximativ 10g de proteine pe zi.

Între 2-3 ani. La această vârstă copilul are nevoie de aproxmativ 20g de proteine pe săptămână. Optează pentru gătitul la aburi pentru a păstra savoarea preparatelor. Oferă-i pește gătit alături de cartofi, morcovi sau broccoli. Poți începe să îi dai pește gras precum somon sau ton. Adăugă preparatului unt sau lămâie.

După 3 ani. Servește-i o porție, echivalentul a 60-80g o dată pe săptămână. Schimbă cât de des posibil varietatea de pește.

Dacă nu îi place deloc peștele, iată câteva trucuri și sfaturi:

  • joacă-te cu culorile – broccoli, ierburi aromatice, roșii…
  • amestecă peștele cu feculenți – somon cu paste și puțină smântână.
  • Dulce-sărat – prepară peștele cu un sos de portocale de exemplu.
  • Oferă-l sub formă de salată alături de cartofi și ierburi.
  • Dacă copilul mănâncă încă pasat, mixează-l cu puțină brânză proaspătă și unt.
Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…