Acasa Educație Părinți stresați, copii stresați

Părinți stresați, copii stresați

5 min read
0
0
507

De ce sunt părinții atât de stresați? De ce sunt și copiii atât de stresați de la o vârstă fragedă? De ce nu se bucură de copilărie? Ce putem face noi ca părinți să atenuăm acest stres teribil?

Stres, stres și iar stres. A fi părinte este ceva minunat și dificil totodată. Suntem mai stresați ca niciodată. șase persoane din zece afirmă că nu au suficient timp să-l consacre copiilor și familiei, să se joace cu ei. Sunt mult prea ocupați să facă bani. Aceasta este realitatea crudă. Trebuie să ducem la bun sfârșit o mulțime de sarcini, de la cele gospodărești la cele familiale iar dacă nu reușim, ne stresăm. Cum le putem împăca pe toate?

Există o mulțime de conflicte în sânul acestei relații familie-muncă-sarcini gospodărești. Trebuie să găsim o creșă sau o grădiniță fiabilă înainte de a ne întoarce la muncă sau o bonă. În plus, suferim de propria noastră versiune de stres post-școlar. Mai apoi, există alt stres, acela de a avea grijă de un frate sau de o soră mai mare, a soțului. Sau poate mai există părinți bolnavi de care tot noi trebuie să ne ocupăm. Cum să nu fim atunci stresați? parcă nu se mai termină, stresul se află în mod constant în viața noastră. Suferim din cauza existenței unor conflicte reale în cadrul diferitelor noastre roluri – când rămânem acasă cu copilul bolnav în loc să asistăm la o ședință importantă spre exemplu.

Nimeni nu ne ajută, trebuie să ne descurcăm singure. Soții lucrează zilnic până târziu. Sunt și ei stresați să aducă bani în casă pentru ca noi să nu ducem lipsă de nimic. Am vrea ca micuții noștri să beneficieze de tot felul de experiențe dar parcă nici ei nu mai au timp să se relaxeze și să creeze legături. O activitate simplă precum uitatul la televizor împreună se poate dovedi a fi o experiență cât se poate de amuzantă și de relaxantă pentru toți. nu trebuie să le oferim copiilor luna de pe cer, trebuie să îi învățăm să aprecieze lucrurile simple.

Stresul provocat de școală afectează copiii și părinții într-o manieră diferită. Copiii au nevoie de ajutor pentru a-și face temele, să regleze anumite probleme de comportament…un lucru care necesită multă energie. Vrem cu toții să reușim și ne stresăm și ne enervăm când nu ne iese ceva. Trebuie să învățăm să eliminăm lucrurile care nu sunt esențiale din viața noastră și să stăpânim stresul pentru a nu avea copii stresați.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…