Acasa Alimentație Remedii împotriva constipației la copil

Remedii împotriva constipației la copil

5 min read
0
0
372

Constipația la copii nu trebuie tratată cu laxative convenționale prescrise adulților. Aceste medicamente au un efect iritant asupra intestinului si pot altera buna functionare a acestui organ, mai ales dacă sunt luate la o vârstă fragedă. De aceea, am adunat pentru voi câteva remedii naturale pentru a lupta eficient împotriva constipației, fără vreun risc asupra sănătății.

Uleiul de măsline. Uleiul de măsline pe stomacul gol este un remediu excelent împotriva constipației la copil. Se poate administra câte o linguriță pe zi, timp de câteva săptămâni, până când tranzitul este reglat.

Mărul este un fruct bogat în fibre, în fructoză și în sorbitol. Mărul are capacitatea de a regla tranzitul intestinal. Trebuie consumat dimineața, cu coajă, pentru a combate constipația.

Prunele reprezintă un excelent laxativ blând pentru prevenirea constipației la copii. Este de ajuns să le administrăm copiilor 4 prune dimineața, pe stomacul gol, până când tranzitul se reglează. Se pot administra și prune uscate, într-o cantitate mai mare.

Kiwi este un alt fruct benefic pentru sănătatea intestinului. Numeroase sunt persoanele care consumă câte un kiwi în fiecare dimineață pentru a facilita funcția intestinală grație unui conținut ridicat de fibre și enzime.

Semințele de in. Semințele de in reprezintă un remediu celebru pentru combaterea constipației. Trebuie doar să știi că trebuie să le lași în apă pe parcursul întregii nopți. Dimineața, pe stomacul gol, copilul trebuie să consume atât semințele cât și apa. Dacă nu vrea să bea acest amestec copilul poate consuma semințele de in adăugate în iaurt.

Semințele de Chia. Semințele de Chia acționează asemenea semințelor de in. În momentul în care sunt puse în apă, eliberează fibrele care eliberează o substanță gelatinoasă. Acestea curăță în profunzime ansamblu tubului digestiv fără să irite intestinul.

Sucul de lămâie. Un pahar cu apă caldă împreună cu sucul unei jumătăți de lămâi are un efect laxativ asupra organismului. Este unul din cele mai simple și mai eficiente remedii împotriva constipației. Într-un pahar cu apă – 200ml se adaugă sucul unei jumătăți de lămâi. Se încălzește apa din pahar la o temperatură medie după care se adaugă sucul de lămâie. Băutura se consumă pe stomacul gol.

Apa. daă ai în vedere sporirea consumului de fibre la copii trebuie să îi oferi mai multă apă pentru a le digera mai bine. Trebuie să te asiguri de faptul că copilul consumă apă de-a lungul întregii zile deoarece și deshidratarea este o cauză a constipației.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…