Acasa Alimentație Băuturile la copii

Băuturile la copii

4 min read
0
0
388

Zi de zi, copilul pierde apă prin urină, transpirație sau fecale. Aceste pierderi sunt sporite în momentul în care este mai cald afară sau când copilul practică o activitate fizică. Alimentele pe care le consumă îi oferă o anumită cantitate de apă însă acest lucru nu este suficient pentru a înlocui lichidele pierdute. Drept urmare, este esențial să îi oferim copilului băuturile potrivite, pe timp de vară în special. Aceste băuturi pot fi sub mai multe forme.

Apă. Copilul trebuie încurajat să consume cât mai multă apă între mese. Apa este esențială pentru hidratarea sa.

Laptele. Este recomandat ca un copil să consume cel puțin 500ml de lapte pe zi, în jur de 2 căni. Dacă are în jur de 1-3 ani, această cantitate îi acoperă toate nevoile de calciu. Dacă copilul are 4-8 ani, atunci nevoile de calciu sunt superioare. În mod ideal, copilul ar trebui să consume 500ml de lapte pe zi la care se adaugă în jur de 45mg de brânză pe zi sau un iaurt.

Băuturile din soia. Dacă copilului nu îi place laptele sau vrei să îi oferi altceva în afară de lapte, oferă-i o băutură îmbogățită cu soia. La fel ca laptele, aceasta conține calciu și vitamina D. Pentru a te asigura de buna dezvoltare a copilului, nu o alege pe cea slabă în grăsimi.

Sucul de fructe și de legume. Optează pentru suc de fructe și de legume natural 100%. Limitează consumul acestora la 125ml pe zi. În ceea ce privește sucul de legume, alege-l pe cel care nu conține mai mult de 140mg de sodiu pentru o porție de 250ml. Dacă copilul are tendința să consume mult suc de legume, diluează-l cu puțină apă.

Încearcă să eviți băuturile gazoase deoarece conțin mult prea mult zahăr.

Trucuri pentru favorizarea hidratării copilului. Oferă-i cantități mici de lichide și nu insista să bea până la ultima picătură. Oferă-i lichidele într-un pahar colorat, cu personajele sale preferate cu un pai colorat. Încurajează-l să bea înghițituri mici, de-a lungul întregii zile, mai ales în sezonul cald. Oferă-i legume și fructe la mese și la gustare deoarece acestea au un conținut bogat de apă.

Dacă copilul cere, îl poți lasă să bea apă și în timpul mesei, acest lucru îl poate ajuta să înghită mai bine. Nu afectează în nici un fel digestia deoarece organismul secretă suficiente enzime și sucuri gastrice pentru a digera toate alimentele.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…