Acasa Educație Bebelușul și muzica

Bebelușul și muzica

5 min read
0
0
378

Muzica este prezentă în viața noastră sub mai multe forme – teatru, televiziune, filme sau cu ocazia diferitelor evenimente din viață. Este importantă și în dezvoltarea copiilor, vine cu o mulțime de beneficii deloc de neglijat.

Care sunt beneficiile muzicii asupra bebelușului?

Cercetătorii americani au realizat un studiu care tinde să dovedească că muzica are o mulțime de efecte benefice asupra bebelușului, în special în momentul în care începe să vorbească. Bebelușii sunt receptivi la muzică. Muzica este importantă și în dezvoltarea capacităților motorii ale bebelușului.

De-a lungul lunilor, auzul bebelușului și toate simțurile se dezvoltă, participând la maturizarea sistemului neuronal. Iată care sunt numeroasele beneficii ale muzicii asupra bebelușului:

  • Muzica favorizează concentrarea bebelușilor.
  • Are un efect calmant asupra bebelușilor, cei care ascultă muzică sunt mai calmi și mai liniștiți.
  • Ascultarea unor melodii dezvoltă facultatea de ascultare la copii, un lucru esențial în dezvoltarea ulterioară a limbajului.
  • Muzica stimulează creativitatea copiilor și favorizează dezvoltarea intelectuală.
  • Un sugar care trăiește cu muzica din primele luni de viață va dezvolta o mai bună capacitate de comunicare cu anturajul. Este cunoscut faptul că muzica încurajează socializarea.
  • Datorită muzicii copilul poate căpăta încredere în sine, este mai încrezător în forțele proprii.
  • Cu ajutorul muzicii copilul poate deveni mai autonom, aceasta favorizează dezvoltarea logică și memorarea.
  • Muzica dezvoltă radical sensibilitatea emotivă…

Cântatul sau ascultatul pe cineva cântând reprezintă unul din cele mai potrivite jocuri muzicale pentru copilul tău. Muzica îl va bine dispune și va destinde atmosfera din casă. Momentele în care muzica se poate introduce în viața de zi cu zi sunt numeroase – în timpul aranjării jucăriilor, în timp ce îl îmbraci, în mașină sau înainte de culcare, o muzică care să îl liniștească. Chiar dacă nu ai voce, copilul cu siguranță va prefera să îi cânți tu decât să îi pui un CD.

Dezvoltarea atenției auditive.  Invită copilul să fie atent la sunete. Spre exemplu, îi poți pune un fragment muzical și să îi pui întrebări de genul – Ce se aude? Ce sunete se aud?

Primele instrumente muzicale. Jocurile de explorare prin intermediul unor instrumente muzicale simple reprezintă cea mai bună modalitate de a-i face micuțului cunoștință cu muzica. Îi poți cumpăra intrumente muzicale din lemn precum xilofon, tambur, tobe, cu siguranță copilul va fi încântat de ele. Din măsuri de igienă, instrumentele care merg în gură precum trompeta sau flautul ar trebui rezervate unui singur utilizator.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…