Acasa Educație 5 feluri în care îi poți spune copilului tău că îl iubești

5 feluri în care îi poți spune copilului tău că îl iubești

5 min read
1
0
280

Ți-ai făcut câteva minute timp azi pentru a-i spune copilului tău că îl iubești? Chiar dacă uneori, să spui asta te costă sau uiți să faci asta, este un gest simplu care poate contribui atât la fericirea ta, cât și la cea a copilului tău.

Dar dacă îl vei pune la curent cu privire la sentimentele tale, vei reuși să instaurezi un climat de încredere care îi va face mult bine, fără îndoială.

Dar copilul are nevoie nu numai să îi spui că îl iubești, ci și să îi arați asta. Dovezile de afecțiune reprezintă una din cele mai bune modalități de a arăta copiilor că iubirea pe care i-o porți este foarte puternică, chiar dacă nu ai mereu timp să stai cu el.

Deci dacă îi vei spune copilului tău foarte des că îl iubești, acest lucru va avea un impact foarte pozitiv asupra sa. Iată câteva feluri în care poți face asta.

Lasă-i bilețele cu cuvintele de dragoste. Dacă deja știe să citească, lăsându-i bilețele de dragoste, vei reuși într-o manieră excelentă să îi arați dragostea. Un mesaj scurt, însoțit de desene sau de culori vesele îl pot face să se simtă special.

Sărută-l și drăgălește-l cât mai des. Fără îndoială, limbajul corporal este cel mai bun aliat al tău pentru a-ți arăta afecțiunea. Un pupic neașteptat, o mângâiere, o îmbrățișare, pentru ca îngerașul tău să îți dea seama cât de mare este dragostea ta pentru el.

Luați masa împreună sau petreceți cât mai mult timp de calitate împreună. Uneori, cuvintele nu sunt de ajuns pentru a-ți exprima dragostea pe care o simți. Este adevărat că sunt importante, dar trebuie să fie însoțite și de acțiuni pentru a fi mai eficiente. Luatul mesei împreună este cea mai bună ocazie pentru a petrece timp de calitate împreună.

Organizați activități. Este foarte păcat dacă părinții nu profită de timpul lor liber pentru a sta cât mai mult cu copiii. Nimic nu se compară cu beneficiile petrecerii unui timp de calitate în familie. Organizarea unui week-end în care să vă bucurați de tot felul de activități sau să vă bucurați de pasiunile în comun este o altă opțiune excelentă de a-i arăta copilului cât de mult îl iubești.

Fii recunoscătoare. Gratitudinea este o calitate de încurajat și la copii încă de la cele mai mici vârste. Dacă îi vei mulțumi atunci când face ceva, nu îi vei arăta doar că îl iubești, ci îl vei învăța în același timp să fie recunoscător.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Un comentariu

  1. […] Lasă-i bilețele cu cuvintele de dragoste. Dacă deja știe să citească, lăsându-i bilețele de dragoste, vei reuși într-o manieră excelentă să îi arați dragostea. Un mesaj scurt, însoțit de desene sau de Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…