Acasa Educație Descoperă cum poți încuraja dezvoltarea socială a copilului

Descoperă cum poți încuraja dezvoltarea socială a copilului

5 min read
0
0
255

Zi de zi, numeroase sunt ocaziile de a încuraja dezvoltarea socială a copilului. Mai ales când faci cumpărături împreună cu el. Iată câteva exemple elocvente în acest sens:

  • Atunci când mergi la cumpărături împreună cu micuțul tău, la un supermarket spre exemplu, cu siguranță atrage, cel mai adesea, atenția celorlalți clienți. Vede o mulțime de fețe noi care îi zâmbesc și aude o mulțime de voci noi care îl salută. Pentru a-l liniști, vorbește-i mult și arată-i că ești lângă el. Astfel, se va dezvolta sentimentul de siguranță și de încredere ceea ce îi va permite copilului să înfrunte aceste situații, să nu îi fie teamă de persoane și de locuri necunoscute.
  • Atunci când bebelușul este interesat de alți bebeluși pe care îi întâlniți nu ezita să te oprești câteva minute pentru a-l lăsa să interacționeze cu aceștia. Micuții pot stabili o legătură cu ceilalți prin simplul fapt că se privesc unii pe alții în ochi și comunică cu ei prin intermediul gesturilor sau sunetelor.
  • Atunci când ieșiți din casă salutați ceilalți membri ai familiei. La fel, când vă reîntoarceți acasă salutați din nou. Cu timpul, bebelușul va înțelege că îi va regăsi mereu pe ai săi. Va înțelege că aceștia vor reveni mereu acasă după o ieșire, la fel cum este și cazul său.

Interacțiunile cu ceilalți sunt esențiale pentru dezvoltarea socială a bebelușului, pentru dezvoltarea abilităților sale sociale și pentru a-l ajuta să se integreze mai ușor în societate și să lege prietenii de lungă durată, pe viață chiar.

Spre exemplu, poți profita din plin de faptul că cel mic a început să meargă la grădiniță sau la creșă și să speculezi acest moment pentru a-l ajuta să își dezvolte pe ultima sută de metri una din aptitudinile sale esențiale și anume să coopereze, să învețe să își împartă jucăriile, să rezolve anumite conflicte pe cale pașnică și să fie cababil să își controleze impulsurile.

Întâlnirile la joacă, extrem de recomandate mai ales la vârsta preșcolară sunt și ele esențiale deoarece îl ajută pe copil să fie mai sociabil și să lege primele prietenii cu alți copii.

Trebuie să ții cont de faptul că dezvoltarea socială a copilului este un proces complex și anevoios uneori, proces care începe încă de la naștere și care se desfășoară de-a lungul întregii vieți. noi părinții avem principalul rol în a-l ajuta să deprindă principalele abilități sociale.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…