Acasa Educație Beneficiile desenatului la copii

Beneficiile desenatului la copii

5 min read
0
0
617

Nu numai că desenatul aduce o mulțime de beneficii pentru copii, ci aceasta este în același timp, o activitate care le place foarte mult copiilor. Nu trebuie să se îngrijoreze de privirea celor din jur, de ceea ce cred ei deci nu au nicio problema atunci când vine vorba despre a-și arăta desenele. De altfel, nu trebuie să se confrunte nu nici un fel de barieră emoțională sau mentală atunci când desenează.

Cu doar câteva creioane colorate și cu hârtie, copiii pot crea o adevărată lume magică. Uneori poate vei vedea doar niște linii simple. Sau că poate uneori vei vedea în copilul tău un adevărat Salvador Dali. În plus, te poți alătura și tu acestei activități minunate pentru a întări și mai tare sau și mai mult legătura dintre voi.

Genial, nu-i așa?

Desenatul nu numai că va întări sau va stimula emisfera stângă a creierului lor, asociată laturii raționale, ci și emisfera dreaptă, care este asociată laturii emoționale și creative. Și cum totul se face doar prin joacă, copilul resimte plăcerea mișcării desenând.

Atunci când un copil controlează mișcarea și desenul, acesta progresează pe plan psihologic, motric, intelectual și afectiv. Desenatul reprezintă o mare capacitate pe care trebuie să o încurajăm la copii încă de la cea mai mică vârstă.

Desenatul, la fel ca și muzica, reprezintă o tehnică foarte complexă, ideală în educarea copiilor noștri. Din acest motiv, ne-am hotărât să îți prezentăm în acest articol care sunt beneficiile desenatului pentru copii.

Desenatul poate stimula imaginația și creativitatea. Chiar dacă micuții, la vârsta fragedă, nu știu cum să citească, aceștia sunt fascinați de culori și de desene. Este practic, singurul limbaj pe care îl înțeleg.

 

Iar atunci când un copil începe să deseneze, acesta lasă de fapt imaginația să vorbească. Iar desenele se pot folosi pe post de suport pentru cele mai frumoase povești, un produs al imaginației lor.

Desenatul poate dezvolta coordonarea creierului, a creierului și a mâinii. Primele desene ale copilului nu au nici un sens. În acel moment însă nu există încă o coordonare între creier, ochi și mână. Dar copiii își vor perfecționa desenele încetul cu încetul. Desenatul va dezvolta de asemenea și motricitatea fină, care îl va ajuta pe copil mai apoi în procesul scrierii.

Desenatul poate stimula concentrarea și simțul observației. Desenatul incită la concentrare și la constanță. îl va ajuta să își organizeze ideile și să perceapă ce se află în jurul său.

Va favoriza în acelasși timp stimularea simțului observației, permițând creierului să muncească și să reprezinte realitatea pe hârtie.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…