Acasa Educație Cele 6 valori ale unei familii fericite ce trebuie transmise unui copil

Cele 6 valori ale unei familii fericite ce trebuie transmise unui copil

5 min read
0
0
1,113

În lumea globalizată în care trăim azi, în care tehnologia și rețelele sociale se impun drept tendințe “must have”, educația și valorile ce ar trebui să fie transmise copiilor nu sunt deloc lucruri demodate.

Ba din contră. Valorile unei familii fericite rămân cea mai bună modalitate de a construi o lume mai bună și un copil mai fericit, la rândul său.

Valorile sunt acele principii care pot favoriza o coexistență pacifică. Sau cel puțin așa ar trebui să fie. Într-adevăr, dacă vei încerca să educi un copil cu valorile pe care trebuie să le aibă orice familie fericită, vei putea avea garanția unui viitor mai puțin marcat de violență, teamă sau de incertitudini.

Care sunt deci valorile unei familii fericite ce ar trebui să fie transmise și unui copil?

Iubirea. Mai întâi, baza unei coexistențe armonioase, motivul pentru care oamenii se unesc și fac copii pentru a forma o familie îl reprezintă iubirea. Cel puțin așa ar trebui să fie. Toți membrii familiei trebuie deci să înțeleagă că trebuie să învețe să iubească. Iubirea este principala sursă de vindecare a tuturor rănilor.

Respectul. Iubirea crește și se dezvoltă foarte bine atunci când există și respect. Poate hrăni încrederea în sine a fiecărui membru al familiei. Respectul înseamnă a valoriza și a recunoaște felul în care gândește celălalt.

Empatia. Empatia este foarte importantă pentru a respecta diferențele dintre membrii familiei. Este necesar să te pui în locul celuilalt dar nu este mereu foarte ușor. Dar empatia și iubirea sunt cele care pot întări uniunea familială și care poate susține familia în cele mai dificile situații.

Onestitatea. Comunicarea dintre membrii familiei trebuie să fie cât mai cinstită, fără teamă. Onestitatea familială va fi transferată în restul relațiilor stabilite în viață. Este un element fundamental pentru relațiile durabile.

Autonomia. La fel de important este să se recunoască diferențele între membrii familiei, de a le respecta gândurile și preferințele. Părinții trebuie să susțină dezvoltarea copiilor lor și să le hrănească stima de sine.

Iertarea. Iertarea reprezintă o modalitate excelentă de a vă exprima iubirea. Acceptând că o greșeală a fost comisă, iertând și corectând sunt lucrurile care fac parte din dinamica unei familii fericite și sănătoase, până la urmă.

Dar iertarea nu trebuie să fie construită cu rigiditate, negativitate și mândrie. Dar dacă iubirea, onestitatea și empatia sunt toate combinate, totul este posibil.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…