Acasa Alimentație Este iaurtul făcut în casă mai bun pentru sănătate?

Este iaurtul făcut în casă mai bun pentru sănătate?

4 min read
0
0
315

Mai cremos, mai dulce, netransformat, iaurtul făcut în casă are doar beneficii. Ne ajută să evităm să îi expunem pe copii la aditivi nocivi pentru sănătatea lor. Drept urmare, a venit vremea să îți achiziționezi o iaurtieră. Cu condiția să alegi așa cum trebuie ingredientele de bază.

Conform nutriționiștilor, interesul iaurturilor constă în aportul de calciu, vitamina D și în proteine de bună calitate care participă la creșterea osoasă a copiilor. Constituie, în egală măsură, o sursă bună de probiotice vii care întăresc sănătatea microbiomului intestinal, drept urmare, favorizează imunitatea. De aceea este important să alegi cât mai bine cu putință iaurtul oferit copilului. Cel făcut în casă, elaborat pe baza unor sănătoase și aromatizate cu compoturi sau dulceață artizanală sunt lipsite de conservatori, de coloranți sau arome artificiale. În plus, nu conțin atât de mult zahăr. Știai că unele iaurturi industriale, cu căpșuni spre exemplu, pot conține un anumit colorant, E120, obținut prin intermediul zdrobirii femelei unei insectepe nume Cosenila? Acest lucru poate provoca alergii, o hiperactivitate și risc crescut în ceea ce privește apariția cancerului.

Ești vegetariană? Numeroase sunt iaurturile care conțin gelatină animală ceea ce le întărește onctuozitatea. De aceea, specialiștii le recomandă mămicilor să le facă copiilor iaurtul în casă, mai ales în primii ani de viață și să nu îl îndulcească, pe cât posibil. În cazul în care acest lucru nu este posibil alege unul bio sau unul natural.

Bine de știut pentru cele care fac iaurtul în casă

În locul zahărului, în iaurtul de casă mizează mai degrabă pe gust și pe varietate. Zeama de la lămâie sau de la portocală, vanilie parfumează în mod natural iaurtul făcut în casă.

Nu ai o iaurtieră acasă? Atunci preîncălzește cuptorul la 40 de grade. Încălzește laptele la 40 de grade (cu un baton de vanilie rupt în două spre exemplu) și lasă-l puțin pe foc. Încorporează conținutul unui iaurt natural. Varsă conținutul în borcănele mici și lasă-l timp de două ore pe foc la bain marie la 40 de grade. Oprește cuptorul, lasă ușa deschisă și lasă borcanele să stea acolo pe timp de noapte înainte de a închide borcanele și de a le păstra la rece.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…