Acasa Educație Copilul meu nu vrea să se joace cu ceilalți

Copilul meu nu vrea să se joace cu ceilalți

5 min read
1
0
533

Copilul tău stă lipit de tine și refuză să se joace cu ceilalți? Acest lucru te întristează și te îngrijorează, nu înțelegi de ce se comportă așa? Cum ar trebui să reacționezi în această situație? Parentalitatea pozitivă favorizează autonomia și încrederea copilului în sine. Iată câteva sfaturi în acest sens.

Copilul meu se ascunde în mod sistematic după picioarele mele și refuză să meargă spre ceilalți. De ce reacționează astfel?

Intrarea în contact cu ceilalți nu este un lucru natural pentru cei mici. Va merge spre ceilalți pe măsură ce crește însă nu va face acest lucru în mod neaparat în primii ani de viață. În schimb, copilul are nevoie de o relație bună și armonioasă cu persoanele de care este atașat, pe care le cunoaște. Pentru a putea să se deschidă spre ceilalți, spre persoanele necunoscute copilul are nevoie de o relație stabilă și afectuoasă. Dacă nu face acest lucru, poate are pur și simplu nevoie să fie liniștit de mama sa. Nu este vorba despre trăsături de caracter, nici vorbă. Faptul că micuțul se agață de picioarele noastre când ceva nu îi place sau cineva nu trebuie să te îngrijoreze, chiar din contră. Caută pur și simplu securitatea de care are atâta nevoie și acest lucru este foarte bun.

Cum trebuie să reacționez? Trebuie să începi prin a nu te culpabiliza, nu trebuie să îți faci griji pentru faptul că micuțul tău nu este încă sociabil. În societatea noastră copiii sunt încredintați încă de la o vârstă fragedă unei bone, unei educatoare sau îngrijitoare. Legătura cu o figură principală de atașament nu a avut timp să se formeze, să se creeze iar acest lucru este normal. Nouă ne rămâne după-masa sau în week-end să încercăm să umplem această lipsă, să încercăm să petrecem cât mai mult timp cu putință cu copilul, să stabilim o relație securizantă. Nu trebuie să forțăm un copil mai mare, de 4-5 ani să se joace cu ceilalți, ideal este să aștepți să facă el acest lucru. Va face acest lucru odată sentimentul de siguranță stabilit. Copiii, extrem de rapid, simt o dorință de autonomie. Putem bineințeles, pentru început să îl însoțim, să realizăm o activitate împreună care de obicei îl sperie, de care îi este teamă. Însă nici un stres, nicio îngrijorare: micuțul tău va merge spre ceilalți de unul singur atunci când se va simți pregătit.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Un comentariu

  1. […] Intrarea în contact cu ceilalți nu este un lucru natural pentru cei mici. Va merge spre ceilalți pe măsură ce crește însă nu va face acest lucru în mod neaparat în primii ani de viață. În schimb, copilul are nevoie de o relație bună și armonioasă cu persoanele de care este atașat, pe care le cunoaște. Pentru a putea să se deschidă spre ceilalți, spre persoanele necunoscute copilul are nevoie de o relație stabilă și afectuoasă. Dacă nu face acest lucru, poate are pur și simplu nevoie să fie liniștit de mama sa. Nu este vorba despre trăsături de caracter, nici vorbă. Faptul că micuțul se agață de picioarele noastre când ceva nu îi place sau Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…