Acasa Mămici Anca Copilul meu nu vrea să se joace cu ceilalți

Copilul meu nu vrea să se joace cu ceilalți

3 min read
0
0
72

Copilul tău stă lipit de tine și refuză să se joace cu ceilalți? Acest lucru te întristează și te îngrijorează, nu înțelegi de ce se comportă așa? Cum ar trebui să reacționezi în această situație? Parentalitatea pozitivă favorizează autonomia și încrederea copilului în sine. Iată câteva sfaturi în acest sens.

Copilul meu se ascunde în mod sistematic după picioarele mele și refuză să meargă spre ceilalți. De ce reacționează astfel?

Intrarea în contact cu ceilalți nu este un lucru natural pentru cei mici. Va merge spre ceilalți pe măsură ce crește însă nu va face acest lucru în mod neaparat în primii ani de viață. În schimb, copilul are nevoie de o relație bună și armonioasă cu persoanele de care este atașat, pe care le cunoaște. Pentru a putea să se deschidă spre ceilalți, spre persoanele necunoscute copilul are nevoie de o relație stabilă și afectuoasă. Dacă nu face acest lucru, poate are pur și simplu nevoie să fie liniștit de mama sa. Nu este vorba despre trăsături de caracter, nici vorbă. Faptul că micuțul se agață de picioarele noastre când ceva nu îi place sau Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…