Acasa Educație Învață-ți copilul cum să îi ajute pe ceilalți

Învață-ți copilul cum să îi ajute pe ceilalți

5 min read
0
0
296

Este esențial să îi înveți pe copii să îi ajute pe ceilalți. De fapt, să îi înveți pe copii să îi ajute pe cei din jur în manieră dezinteresată este una din cele mai nobile lecții pe care l-ai putea învăța.

Pentru asta, ar trebui să începem cu ce din jurul nostru. Îi putem susține mereu pe cei alături de care suntem în fiecare zi în momentele în care au nevoie.

Să îi ajuți pe cei din jur este un lucru care te face fericit, pentru că îți dă un sentiment de împlinire și pentru că cei din jur pot constata că acordă mare importanță lucrurilor pe care le faci.

Este deci foarte important ca și copilul tău, la rândul său, să învețe să practice generozitatea și solidaritatea încă de la cea mai mică vârstă. Iată deci câteva idei care te vor ajuta să cultivi această valoare onorabilă la copilul tău.

Motivează copilul să aibă inițiativă acasă. Educația începe acasă. În consecință, este foarte benefic să îl înveți pe copil să îi ajute pe ceilalți membri ai familiei. Pentru a învăța și cultiva această idee, este foarte important ca întreaga familie să contribuie pentru a putea promova colaborarea unul cu celălalt.

De exemplu, acasă, copiii îi poti ajuta pe cei mai mari în sarcinile zilnice, precum măturatul, spălatul vaselor, prepararea mesei, pusul hainelor în mașină, etc. În cazul în care ai mai mulți copii, cei mai mari îi pot ajuta pe cei mai mici la teme.

Trebuie să înveți copilul despre importanța acordării de atenție celor din jur. Dacă un membru al familiei sau un prieten este bolnav, îi poți cere copilului să îi scrie o scrisoare sau să îi deseneze ceva. Un gest care va întări relația cu cei din jur și care le va face plăcere cu siguranță.

Arată-le copiilor cum să îi ajute pe cei mai în vârstă. Să ajutați persoanele în vârstă reprezintă cel mai frumos gest cu putință. Cel mai adesea, nu admit că au nevoie de ajutor. Dar cu delicatețe, poți stabili cea mai frumoasă relație cu ei.

Sensibilizează-i cu privire la voluntariat. Un lucru care va veni cu o mulțime de experiențe și care va oferi o nouă perspectivă asupra vieții.

Învață-l să aibă reflexul ajutorului spontan. De exemplu, dacă vezi pe cineva că are nevoie de ajutor pe stradă- cade de exemplu, vei da cel mai bun model deoarece este un ajutor care nu a  fost cerut.

Cel mai important este să privești în jurul tău și să începi să dai ce e mai bun din tine. Atunci când gesturile vin din inimă, satisfacția este maximă.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…