Acasa Educație Copil hiperactiv. Ce să fac?

Copil hiperactiv. Ce să fac?

4 min read
0
0
307

Cum putem ca părinți să reacționăm în fața unui copil hiperactiv? Cum îi putem canaliza energia debordantă? Cui să ne adresăm cu privire la această hiperactivitate? Încercăm să vă ghidăm în această misiune dificilă, să vă dăm câteva răspunsuri pentru a ști mai multe în legătură cu acest subiect.

Dacă copilul tău continuă să sară în pat în ciuda faptului că i-ai repetat de cel puțin 10 ori să se calmeze, nu mai insista. Fă o pauză pentru a-ți economisi răbdarea și de a nu-i lăsa impresia că îi sufli în mod constant în ceafă. Fii mai calmă pentru a nu spori sentimentul de frustrare nu de alta dar și pentru a nu te simți devalorizată. Și nu te lăsa tentată de șantaj, nu funcționează niciodată în cazul unui copil hiperactiv.

E un lucru cunoscut, un copil hiperactiv are o tonă de energie. Drept urmare, nu ezita să îi propui tot felul de activități – manuale, sportive – care să îl canalizeze și să îl valorizeze totodată. În fuga sa cotidiană copilul nu își dă întotdeauna seama de pericolul la care se supune chiar dacă l-ai prevenit de nenumărate ori cu privire la posibilele riscuri de accidentare acasă sau afară. Cel mai bine ar fi să nu cobori garda în această privință.

Nimic nu te împiedică, dacă îți dorești acest lucru, să îl recompensezi în cazul în care a depus eforturi să se comporte frumos. Din contră, dacă continuă să se încăpățâneze să nu te asculte, pedeapsa (chiar dacă nu este cea mai bună sau cea mai potrivită modalitate întotdeauna) te poate ajuta să îl faci să înțeleagă că există limite care nu trebuie depășite.

Este normal ca un părinte să simtă nevoia să mai sufle puțin, să se odihnească, mai ales cu un copil hiperactiv care nu stă o clipă locului. Dacă îl lași cu bunicii sau cu o persoană apropiată câteva ore pentru a te mai odihni puțin asta nu înseamnă că ești o mamă rea, înseamnă că ești și tu om. Profită de acele câteva ore de liniște pentru a te odihni sau pentru a face un lucru pe care nu l-ai făcut de multă vreme (shopping, coafor). Vei reveni acasă mai relaxată, înarmată cu mai multă energie și mai multă răbdare pentru a înfrunta comportamentul copilului.

Hiperactivitatea afectează în jur de 5% in copii, studiile arată că factorul ereditar este principalul responsabil.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…