Acasa Educație Un nou-născut are mai multe aptitudini decât crezi. Descoperă această ființă unică

Un nou-născut are mai multe aptitudini decât crezi. Descoperă această ființă unică

4 min read
1
0
307

Ce etapă stimulantă! Tu și bebelușul tău învățați să vă cunoașteți și acesta descoperă lumea care îl înconjoară. Depinde în totalitate de tine dar posedă o serie de aptitudini și abilități de care nu aveai habar.

Descoperirea temperamentului. Cea mai bună modalitate de a-ți cunoaște bebelușul este aceea de a petrece cât mai mult timp cu el. Îi vei descoperi astfel temperamentul, gradul de sensibilitate la atingere, sunetele și imaginile care l-ar putea deranja. Fiecare copil este unic și necesită îngrijire specială.

Somnul. Viața unui nou-născut, pe lângă starea de veghe, constă în a dormi, a plânge și a mânca. Numeroși sunt bebelușii care dorm 18 ore din 24, într-o manieră intermitentă și, în general, mai mult ziua decât noaptea. Trebuie să îl înveți treptat să facă diferența între zi și noapte, culcându-l într-o încăpere întunecată și liniștită noaptea în special.

Hrănitul. Primele săptămâni de la nașterea copilului, numeroase sunt mamele care își hrănesc copiii la cerere, adică atunci când plâng sau când se trezesc noaptea. Cu toate acestea, începând cu a treia lună de viață poți începe să respecți ora mesei.

Plânsetele. Plânsul reprezintă cea mai simplă modalitate de care bebelușul dispune pentru a-ți atrage atenția și pentru a-și exprima nevoile. Atunci când nou-născutul plânge, trebuie să îți dai seama dacă plânge din cauză că îi este foame, dacă are nevoie de altceva sau dacă pur și simplu vrea să fie luat în brațe. Nu ignora plânsul unui bebeluș deoarece riști să se agraveze. Bebelușul nu plânge de plăcere, are un motiv pentru care face acest lucru, ceva îl deranjează cu siguranță. nu are o altă modalitate pentru a-și exprima disconfortul, nevoia, durerea sau insatisfacția. În general, bebelușii plâng mult în primele șase săptămâni de viață. Apoi, plânsul se calmează pe măsură ce învață să se calmeze fără să fie ajutat de unul din părinți.

Descoperirea lumii. Pentru a-l ajuta pe bebeluș să descopere lumea, oferă-i jucării care răspund la normele de securitate și pe care le poate privi sau manevra precum cartonașe cu imagini sau cărți senzoriale. Pune-i muzică să asculte, oferă-i jucării moi cu care să se joace.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Un comentariu

  1. […] Plânsetele. Plânsul reprezintă cea Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…