Acasa Educație Cum sa-ti obișnuiești copilul să se joace singur

Cum sa-ti obișnuiești copilul să se joace singur

5 min read
0
0
331

Chiar dacă are o mulțime de jucării micuțul tău îți cere adesea să te joci cu el? Cu toate acestea, jocul de unul singur vine cu o mulțime de beneficii. Cum îl putem obișnui pe copil să se joace singur și care sunt beneficiile aduse de acest lucru?

Joaca singur, care sunt beneficiile? Toți copiii sunt capabili să se joace singuri. Este prima formă de joacă pe care bebelușii o învață. Începe prin a-i observa pe ceilalți cum se joacă după care încep și ei după o anumită vârstă, depinde de fiecare copil în parte, după 1 an în general. Bineînțeles, este important pentru un copil să interacționeze cu anturajul său. Dar, joaca singur vine cu o mulțime de beneficii la care poate nici măcar nu te-ai fi gândit ca părinte. Principalul avantaj este acela că micuțul tău devine mai autonom și dobândește încetul cu încetul simțul inițiativei. Copilul capătă încredere în propriile forțe și își dezvoltă creativitatea. Adesea mai calm, acest tip de joacă îl ajută și să își reîncarce bateriile după o zi plină de activități.

Dificultăți care vin odată cu joaca singur.  De ce, de cele mai multe ori, copilul îți cere să te joci cu el? S-ar putea ca micuțul să își dorească pur și simplu să împătășescă ceva cu tine, o activitate sau o jucărie. Acest lucru ar putea explica faptul că la grădiniță este capabil să se joace de unul singur dar acasă nu. În momentul în care îi acorzi copilului momente în care are parte de întreaga ta atenție acest lucru îl liniștește, îi conferă siguranță și îl ajută să se distreze mai bine.

În plus, micuții care merg la grădiniță sunt obișnuiți să facă în majoritatea din cazuri activitățile în grup. Unii din ei nu știu ce să facă în momentul în care se trezesc de unii singuri. Este util ca acasă să îl lași din când în când să se joace singur. Aceste momente îi vor permite să inventeze jocuri, să descopere ce le place cu adevărat să facă și să se obișnuiască cu singurătatea.

Durata perioadelor în care se joacă singur se va mări pe măsură ce copilul crește, este un lucru normal. Tu doar trebuie să îl încurajezi să facă acest lucru. Lasă-i la îndemână câteva jucării favorite și adaptate vârstei sale. Dacă jocul este mult prea ușor nu va exista prea mult interes. Dacă din contră,jocul este prea greu, îți va cere ajutorul.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…