Acasa Educație Tulburările de creștere la copii

Tulburările de creștere la copii

5 min read
0
0
452

În acest articol am adunat cateva semne care ar trebui să te alerteze ca părinte cu privire la eventualele probleme de creștere la copil.

Bineînțeles, dacă părinții nu sunt înalți, nici copiii lor nu vor fi. Dar, specialiștii susțin că este important să urmărim procesul de creștere al acestora, de mai multe ori pe an de la naștere și până la vârsta de 3 ani. După trei ani, o dată pe an.

Tulburări de creștere – 4 semne de reperat. Compară greutatea și înălțimea ta ca părinte, la aceeași vârstă, cu cea a copilului tău acum. Ce înălțime aveai tu la 2-3 ani?  Sau cu cea a fratelui sau surorii sale. Observă dacă valorile sunt apropiate sau nu. Dacă este la creșă sau la grădiniță, unde se află în ceea ce privește înălțimea în raport cu copiii din colectiv? Este mai micuț sau nu sunt prea mari diferențe? Dacă este mai mic nu ezita să ceri sfatul unui specialist. O persoană străină care îl vede pentru prima dată îl crede mai mic decât este iar această situație s-a repetat deja de câteva ori. Crește atât de puțin încât nu prea ai avut ocazia să îi reînnoiești garderoba. Nici mărimea la pantofi nu s-a schimbat prea mult. Un lucru care nu este normal de altfel.

Ce poate provoca o tulburare de creștere la copii? Cauzele unei tulburări de creștere la copil pot fi numeroase: o artrită juvenilă, o insuficiență renală, o leziune a glandei hipofize sau o tulburare hormonală. Important este ca această problemă să fie detectată din timp pentru a fi tratată cât mai repede cu putință deoarece copilul are puțin timp la dispoziție pentru a crește. Dacă nu acționăm la timp va trăi toată viața cu complexul că este scund, mai ales dacă este băiat.

Nu ignora problema deoarece nu are cum să treacă de la sine. Poate fi vorba într-adevăr și de o stagnare dar copilul are nvoie de sprijin pentru a nu fi marginalizat de ceilalți copii din cauza aspectului său fizic. Nu toți copiii cresc la fel, anumite variații sunt normale. Dar, când copilul este prea mic pentru vârsta lui ar trebui să iei măsuri.

În 70% din cazuri tulburarea de creștere provine de la o origine constituțională sau genetică. Poate fi tratată prin injecții cu hormoni de creștere.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…