Acasa Alimentație Alimentația copilului pe timp de iarnă

Alimentația copilului pe timp de iarnă

5 min read
0
0
468

Atunci când afară temperatura scade, scade și temperatura corpului. Planul corect de alimentație al copilului pe timp de iarnă este următorul: 30% grăsime, 40% carbohidrați și 30% proteine.

Rădăcini pentru a înfrunta frigul.  Printre legumele ideale de consumat iarna se numără cartofii, morcovii, sfecla sau ardeii. O mulțime de alimente bogate în glucoză care să le ofere copiilor energia necesară pentru a răspunde cât mai bine frigului. Oferă-le sub formă de ciorbe sau alături de alte legume.

Legume verzi pentru a rămâne puternic. Spanacul, broccoli și varza sunt cele mai potrivite legume verzi de consumat iarna. Primele sunt cele care îi conferă copilului vitamina A de care are nevoie și fier. În plus, varza este o sursă excelentă de vitamina C și de magneziu. Broccoli conține vitamina C și este un puternic stimulent al imunității. Asigură-te că se află în meniu cât mai des cu putință.

Fructe colorate pentru vitalitate. Pentru ca micuțul să-și facă plinul cu vitamine și minerale oferă-i fructe cât mai colorate cu putință. Cu cât sunt mai colorate, cu atât conțin mai multe lucruri bune și sănătoase. Vitamine din grupa B, acid folic, ideale pentru a ajuta organismul să se apere de infecții și viruși.

Proteine animale pentru a construi anticorpi.  Esențiale pentru formarea de anticorpi, proteinele animale – ouă, carne, pește – contribuie la combaterea infecțiilor de tot felul. Între 0-36 de luni un copil trebuie să consume în jur de 15g/zi. Între 4-10 ani trebuie să consume în jur de 20-30g.

Plan de atac cu ajutorul legumelor uscate. Legumele uscate – linte,  mazăre, fasole – reprezintă principapele surse de proteine vegetale. Acestea favorizează producția de serotonină.

O piele de bebeluș datorită acizilor grași. Formula câștigătoare pentru întărirea imunității o reprezintă reducerea aportului de grăsime hidrogenată (margarină, fripturi) și privilegierea unor acizi grași esențiali care ajută pielea să se protejeze de agresiunile specifice pe timp de iarnă. Aceste grăsimi bune se regăsesc în unii pești – somon, hering, ton – și în uleiurile vegetale din familia Omega 3.

Iaurt și bacterii lactice pentru flora intestinală. Iaurtul este alimentul ideal pentru a reconstitui flora intestinală, mai ales în cazul administrării de antibiotice. Bacteriile lactice sunt în egală măsură ideale de consumat.

Ciocolată pentru moral. Copiii trebuie să mai aibă parte din când în când de mici plăceri, nu-i așa? Oferă-i ciocolată neagră, bogată în fier și în magneziu pentru a-i stimula moralul și buna dispoziție.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…