Acasa Educație Pedagogia Steiner- 3 trucuri pentru a o aplica la tine acasă

Pedagogia Steiner- 3 trucuri pentru a o aplica la tine acasă

5 min read
0
0
357

In cartea sa numită Pedagogia Steiner- Waldorf acasă, Monique Tedeschi, dă părinților mai multe sfaturi și piste pentru a aplica această metodă la ei acasă.

Bazată pe aceleași principii ca și celebra deja metodă de educație inspirată de Maria Montessori, pedagoria Steiner- Waldorf atrage din ce în ce mai mulți părinți. o moștenire de la filozoful austriac Rudolf Steiner, fondatorul antropozofiei, această medotdă apărută la începutul secolului 20, se bazează înainte de toate pe creativitatea copilului, dar și pe imaginația sa.

În lume, se deschid din ce în ce mai multe școli bazate pe pedagogia Steiner- Waldorf. Aici la clasă nu se dau note, deoarce prioritară nu este evaluarea sa, ci gradul său de dezvoltare. Se invață limbile străine de foarte devreme și se practică unele activități artistice și manuale, precum dansul, muzica sau pictura.

Jocul liber. Acasă, unii părinți au tendința să creadă că un copil trebuie să fie mereu ocupat, antrenat în tot felul de activități educative. Și prin urmare, îi caută mereu activități și îi cumpără o tonă de cărți și de jucării. Dar jocul liber se poate folosi în mii și mii de feluri acasă, cu o mulțime de obiecte pe care le ai la îndemână.

Dar, cu cât jucăriile sunt mai simple, cu atât mai bine. Experții sunt de părere că între vârsta de 3 și 7 ani, copiii adoră înainte de toate mimetismul și vor să reproducă mai ales gesturile părinților. Deci copilul trebuie lăsat să își exploreze creativitatea, capacitatea de a observa și de a reproduce, lucruri care duc la o stare de autonomie extrem de importantă.

Dacă se plictisește și te solicită, nu este important să îi găsești imediat o ocupație, ci să îl înveți mai întîi să exploreze multiplele posibilități pe care i le oferă talentul său creator.

Activitățile manuale. Unul din cele mai importante principii ale pedagogiei Steiner-Waldorf este următorul- teoria trebuie să fie mereu urmată de gesturi. Atunci când copii învață să citească, le arătăm de exemplu, în același timp, cum să formeze litere. Acitvitățile manuale ocupă un loc foarte important în această pedagogie.

Atelierele de muzică. Invățarea exprimării artistice se află în inima acestei pedagogii. Cântece, învățarea unui instrument muzical, desene, ateliere de colaje…pentru a include conexiunea cu natura în toate aceste activități, se recomandă să se axeze totul în jurul celor patru anotimpuri.

Activitățile pe care le poți propune copiilor sunt infinite și vă vor permite fără îndoială să îi ajutați să dobândească o mulțime de abilități și de aptitudini.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…