Acasa Alimentație Copilul meu nu mănâncă prea mult. Ce e de făcut?

Copilul meu nu mănâncă prea mult. Ce e de făcut?

5 min read
0
0
363

Copilul tău are un apetit de păsărică? Abia se atinge de ceea ce îi pui în farfurie iar acest lucru începe să te îngrijoreze din ce în ce mai tare? Iată câteva sfaturi în acest sens.

De ce unii copii mănâncă atât de puțin? Unii copii mănâncă puțin deoarece au un gabarit mai mic, sunt făcuți să fie așa. Mănâncă doar atunci când le este foame. Alții nu mănâncă aproape nimic la masă deoarece ronțăie tot felul de prostii între mese. Există și copii puțin interesați de mâncare deoarece preferă să se joace. Pentru toate aceste situații există soluții potrivite.

Primul lucru de care trebuie să ții cont este acela că foamea și apetitul  variază de la o zi la alta și de la un copil la altul. Lasă-l să mănânce când îi este cu adevărat foame și încearcă să nu îi impui o anumită cantitate de hrană, va mânca atât cât va avea nevoie. Un copil sănătos știe cât trebuie să mănânce.

Ce este de făcut?

  • Incearcă să stabilești un orar al meselor, trei mese principale și trei gustări pe zi, lăsând între ele minim 2 ore. Evită să îl lași să mănânce între aceste ocazii deoarece își va strica pofta de mâncare.
  • Odată cu apropierea luării mesei, evită să îi dai să bea prea multe lichide. Lichidele nu vor face decât să îi strice apetitul. Mai ales sucurile.
  • Inainte de masă trebuie să existe o perioadă calmă, faborabilă mâncării, pentru ca micuțul să fie cât mai bine pregătit pentru luarea mesei.
  • Cere-i să se așeze la masă împreună cu voi chiar dacă spune că nu îi este foame. Masa este o ocazie perfectă pentru familie de a se aduna și de a mai povesti puțin.
  • Trebuie să încerci să creezi o atmosferă plăcută și fără ecrane (televizor, tabletă sau telefon).

Ce nu trebuie să faci

nu îl forța să mănânce dacă nu vrea. In plus, dacă îl forțezi să mănânce nu faci decât să strici atmosfera la masă.

– nu îl forța să consume anumite alimente doar că sunt sănătoase dacă lui nu îi plac. Astfel riscă să devină și mai puțin atrăgătoare.

– nu îi spune că niciodată nu mănâncă nimic, că nu îi place nimic sau că este prea slab. Se va simți presat și va face exact contrariul, nu va mânca.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Alimentație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…