Acasa Educație Nevoia de atenție a copilului

Nevoia de atenție a copilului

5 min read
0
0
462

Pregătești cina și micuțul tău începe să se maimuțărească în fața ta? Este ora de mers la culcare și tot cere pupici, încearcă să amâne cât mai mult momentul mergerii la culcare? Înseamnă că micuțul tău are nevoie de mai multă atenție.

Copilul tău încearcă să îți capteze atenția și îți apreciază prezența pentru a împărtăși cu tine anumite descoperiri și pentru a-și arăta anumite lucruri. Atenția ta îi hrănește stima de sine. Fie că ai unul sau mai mulți copii, fiecare din ei va încerca să îți capteze atenția și va încerca să petreacă cât mai mult timp cu tine. Drept urmare, ar putea fi mai agitat atunci când tu ești ocupată cu altceva. Dacă ai doi copii îi poți oferi de exemplu celui mare atenție când bebelușul doarme.

Cu toate acestea, unei mămici îi este destul de greu să îi oferi copilului întreaga atenție de care are nevoie. Este posibil ca micuțul să profite de aceste momente pentru a arunca cu jucării prin casă, să sară pe canapea sau pe pat sau să țipe. Unii copii pot dezvolta un comportament agresiv pentru a-ți atrage atenția. Este felul său de a-ți spune că are nevoie să îi acorzi timp.

Deoarece copilul știe că intervii rapid în astfel de situații, obține ceea ce își dorește – atenție. Cu toate acestea, este vorba despre atenție negativă. Încearcă să subliniezi lucrurile pe care nu le-a făcut bine, să îi spui ce greșește, că nu este bine să se comporte așa.

Mămicile au impresia că micuții le solicită atenția doar atunci când sunt ocupate cu altceva, când fac curățenie, când fac mâncare sau când sunt ocupate cu altceva. Este o modalitate de a te pune la încercare, vine să se asigure de faptul că nu va fi respins atunci când are nevoie de atenție.

Atenția pozitivă și beneficiile acesteia. Este important să îi oferi copilului doze de atenție pozitivă zi de zi. Atenția pozitivă înseamnă atunci când subliniezi comportamentul adecvat al copilului, să îl lauzi atunci când face ceva bine sau când s-a comportat frumos într-o anumită situație. Poate și-a aranjat singur jucăriile, poate s-a jucat singur foarte frumos. Va înțelege astfel că apreciezi modalitatea sa de a acționa și că acest lucru este important pentru tine.

Atenția pozitivă îi va spori stima de sine, copilul se va simți iubit și apreciat. Acest lucru îl va ajuta și să își dezvolte răbdarea și capacitatea de a-și dezvolta răbdarea atunci când tu ești ocupată.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…