Acasa Educație Cum poți calma crizele de furie ale copiilor?

Cum poți calma crizele de furie ale copiilor?

5 min read
0
0
580

Îngerașul tău este din ce în ce mai mare și cu siguranță că, în mod inevitabil va veni un moment în care îți va exprima frustrarea sau mânia prin crizele de furie sau așa-zisele tantrumuri.

Cum ar fi însă să apelezi la 4 tehnici cu adevărat eficiente pentru a-l calma?

Accesele de furie- despe ce este vorba mai exact? Accesele de furie sau crizele de mânie sunt o formă imatură prin care copiii își exprimă mânia sau dezacordul. Acest lucru se întâmplă deoarece dorința lor de independență apare.

Și totuși din cauza vârstei, această dorință sau căutare a autonomiei este cel mai adesea limtată de vârsta lor sau de intervenția părinților. Din acest motiv aceștia se simt frustrați și se exprimă prin aceste crize de furie.

Acest lucru se produce cel mai adesea atunci când nevoile fundamentale precum somnul, foamea sau setea printre altele, nu pot fi satisfăcute în acel moment. Și în momentul în care copilul simte nevoia să se elibereze de tensiuni, de temeri și de frustrări nu poate. Dar specialiștii sunt de părere că sunt un moment normal din dezvoltarea copilului.

Distrage-i atenția. Una din primele tehnici pentru a calma crizele de furie pe care o poți folosi dacă observi că micuțul sau micuța începe să plângă atunci când cere un anumit obiect sau are nevoie de alte jucării.

Poți apela și la o activitate în fața lui care știi că îl distrează sau pe care o apreciază. În așa fel, cu siguranță vei reuși să îi distragi atenția.

Încet- încet, copilașii vor reuși astfel să își fixeze atenția asupra noutății și va pierde din vedere obiectul care i-a declanșat frustrarea.

Ignorarea. Înainte de a aplica această tehnică pentru a calma eficient crizele de mânie, ar trebui mai întâi să elimini orice contact, fie el vizual, fizic sau verbal cu copilul. Dacă micuțul sau micuța s-a calmat, rezistă ignorării sau revino la obiectul sau tema care a declanșat furia, încearcă din nou o temă sau o activitate diferită.

Impune o perioadă de tăcere sau de Time-out. Se aplică atunci când comportamentul nu mai poate fi tolerat și nu mai poate fi ignorat. Se va separa astfel copilul de situația sau mediul care îi stimulează comportamentul și se va duce copilul într-un loc neutru, departe de orice stimuli.

Ia copilul în brațe. Un lucru care poate fi perceput drept o pedeapsă deoarece vei înfrâna libertatea de mișcare a copilului. Dar se vor elibera în același timp substanțe precum dopamina și serotonina care îl vor ajuta să se calmeze.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…