Acasa Educație 5 “declarații de iubire” pe care trebuie sa le audă copilul tău

5 “declarații de iubire” pe care trebuie sa le audă copilul tău

6 min read
0
0
705

Există nenumărate fraze pe care le poți spune copilului tău. Și o mulțime de declarații de iubire pe care i le poți face. Chiar și acțiunile reprezintă cel mai prețios fel în care îți poți arăta iubire nemărginită sau infinită pe care i-o porți.

Dar cuvintele au cel mai special sens pentru un copil. Să audă cele mai frumoase cuvinte drăgăstoase la trezire sau în orice alt moment al zilei, în mod spontan, poate să reprezinte pentru el o adevărată sursă de bunăstare sau de energie.

Cuvintele sunt cele care te ajută să creezi o relație foarte specială mai ales între părinte și copil. Și în orice relație este foarte important să încurajezi comunicarea.

Declarațiile de iubire pe care i le faci unui copil trebuie să aibă un sens foarte special. Exprimarea verbală a sentimentelor tale trebuie să creeze o ambianță specială plasată sub semnul înțelegerii și al acceptării.

Te iubesc. Dacă îți vei face timp câteva minute în fiecare zi să îi spui copilului tău cât de mult îl iubești, vei reuși să dai naștere unui « aliment » emoțional fără pereche. Și chiar dacă acesta știe asta deja, să îi spui mereu acest lucru este un lucru necesar. Un – te iubesc – este un lucru foarte ușor de spus deci nu ar trebui să eviți asta.

Mă faci cel mai fericit/cea mai fericită. Pentru toți părinți, fără excepție, un copil reprezintă o sursă minunată de iubire și de fericire inepuizabilă. Și transmițâdu-ți sentimentele prin cuvinte, un copil va înțelege cât de important este pentru tine și îl vei face să se simtă mult mai bine.

Ești special. Dacă îngerașul tău are o calitate care îl face să fie diferit, fie ea mentală, fie a fizică, trebuie să îi amintești cât de des poți asta. Pentru un copil este mai dificil să intepreteze diferențele drept virtuți. Din acest motiv, în calitate de părinți ar fi bine să îi amintești asta cât mai des.

Am încredere în tine, poți să reușești. Nenumăratele situații în care copiii se pot simți nesiguri pe ei, apare din lipsa de atenție a părinților. Atunci când nu îi asculți, nu îi încurajezi, temerile îl invadează mai ușor. Deci dacă îți vei face timp să îți încurajezi copilul să ia el singur deciziile, acesta se va simti capabil să o facă. Increderea în sine va crește și va reuși să își îndeplinească obiectivele.

Sunt mândru/mândră de tine. Această ultimă frază este fără îndoială cea mai importantă pentru el. Stima sa de sine va crește și vei reuși să îi alimentezi motivația. Dar îl vei determina și mai tare să aibă încredere în sine și să fie din ce în ce mai bun, în fiecare zi.

I-ai spus azi deja copilului tău una din aceste fraze? Dacă nu, ar fi bine să începi. Amintește-ți că aceste fraze îl vor ajuta să se dezvolte sănătos și armonios. Trebuie să îl înveți în același timp cum să își exprime și el la rândul său sentimentele pentru cele mai speciale relații.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…