Acasa Educație Ce animal de companie să aleg pentru copilul meu?

Ce animal de companie să aleg pentru copilul meu?

5 min read
0
0
417

Dacă ai un copil, problema unui animal de companie se va pune mai devreme sau mai târziu. Câine, pisică, iepuraș sau hamster, pe la 4-5 ani copilul va începe cu siguranță să ceară un animal de companie. Însă, pe lângă faptul că aceste animale de companie au un preț, au nevoie de atenție și îngrijire specială.

Un animal de companie este o ființă vie de care trebuie să ne ocupăm zi de zi. De aceea, înainte de a lua o decizie, trebuie să îți pui următoarele întrebări:

Ce speranță de viață are animalul ales?

Cât timp ai putea să îi consacri pe zi?

Dispui de bugetul necesar (veterinar, hrană, tratamente)?

Ce vei face cu animalul când vei fi plecat?

Există vreun membru al familiei alergic?

Nu uita că promisiunea unui copil durează puțin…cu alte cuvinte, părintele este cel care ajunge să se ocupe de animal în cele din urmă. De aceea, trebuie să îl faci pe copil să înțeleagă că animalul de companie nu este o jucărie, trebuie să aibă grijă de el și să-l educe.

Pisica este animalul de companie cel mai prezent in căminele românilor și nu numai. In general, pisica se înțelege foarte bine cu copiii, îi place să se joace cu ei și să fie mangâiată. Este mai ușor de întreținut decât un câine.

Câinele este puțin mai greu de întreținut. Dacă nu îl poți scoate afară de cel puțin trei ori pe zi atunci cel mai bine ar fi să renunți la idee. În plus, un câine mare nu se va simți bine într-un apartament mic.

Porcușorul de Guineea este un animal tandru și afectuos care „ vorbește” mult. Un animal ideal oricare ar fi caracterul copilului. Îngrijirea sa necesită timp și răbdare. Porcușorului de Guineea nu îi place singurătatea, dacă locuiește singur are nevoie de multă atenție, să fie înconjurat de oameni. O alegere bună pentru un copil cu vârsta de peste 4 ani.

Iepurașul pitic este un animal blând care poate calma până și cel mai turbulent copil. Îi place să fie ținut în brațe. Afectuos, curios și extrem de sociabil, iepurele pitic este un compagnon ideal pentru micutii incepand cu varsta de 4 ani.

Hamsterul. Extrem de activ, hamsterului îi place să se catere, să alerge și să facă prostii. Atenție însă, trăiește pe timp de noapte. Ceea ce înseamna că trebuie să eviți să îl pui în camera copilului.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…