Acasa Educație Cum poți controla rivalitatea dintre un frate și o soră?

Cum poți controla rivalitatea dintre un frate și o soră?

5 min read
1
0
304

La un moment dat, părinții care au un băiat și o fată, trebuie să intervină, pentru a putea controla rivalitatea și conflictele ce apar între aceștia. Și se întreabă cel mai adesea, ce ar trebui să facă, cum să procedeze mai bine pentru a controla această rivalitate. Și își doresc foarte mult ca aceste conflicte să nu devină violente, atât din punct de vedere fizic cât și verbal.

Nașterea unui al doilea copil, fie el băiat, fie el fată, naște mereu un sentiment de superioritate. Cel mare poate să simtă un sentiment de refuz față de cel mic, frate sau soră și poate să simtă că este abandonat de către părinții săi.

Iar pe măsură ce copiii cresc, conflictele sunt și ele din ce în ce mai mari sau mai numeroase. Motivele sunt numeroase, depinzând în mare parte de personalitatea fiecăruia și de centrele de interes.

Dar conflictele depind și de educația pe care o primesc copiii acasă, mai ales în ceea ce privește relația dintre frate și soră care ar trebui să fie cât mai armonioasă.

Nu există însă o rețetă magică atunci când vrei să controlezi rivalitatea dintre un frate și o soră. Dar, există câteva sfaturi care ar putea orienta părinții în această căutare complexă de pace și de liniște în relația dintre frate și soră.

  • trebuie să încerci să faci în așa fel încât ambii copii să se simtă speciali deopotrivă. Chiar dacă pare absurd, unii copii simt uneori că sunt tratați diferiți față de frați sau surori.
  • trebuie să fie învățați încă de la cea mai mică vârstă să împartă absolut totul.
  • de asemenea, ar trebui să învețe să negocieze și să ajungă la un anumit acord. Trebuie de asemenea să învețe să ia decizii. Deci dacă un copil face ceva primul, celălalt trebuie să aștepte și invers. Dacă va aștepta cu răbdare și cuminte, data viitoare va fi el primul. Foarte important este dialogul.
  • de la cea mai mică vârstă, trebuie să învețe că nu trebuie să țipe, să lovească sau să împingă. Ba din contră, trebuie să vorbească frumos, să spună mersi și să își ceară iertare.
  • trebuie să se evite comparațiile dintre copii. Trebuie să învețe că sunt unici și speciali, chiar dacă uneori mai fac și greșeli.
  • in plus, ar trebui să îi asculți mereu deoarece dialogul este cel mai important și ii ajută să înțeleagă anumite lucruri.
Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Un comentariu

  1. […] Nu există însă o rețetă magică atunci când vrei să controlezi rivalitatea dintre un frate Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…